'> Ganasnya Muka Abang Tapi.. | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Saturday, December 3, 2011

Ganasnya Muka Abang Tapi..

Assalamualaikum abang,
Ramai2 kat situ, abang buat apa ye?
Nak bergocoh ke? Ganasnya muka abang2 semua..
Terkemut isi perut aku bila perhati sekor2
Ni kalau aku tengok lama2 kan bang..
Boleh kencing sirap aku macamni!


Besar rantai abang tu? Bukan rantai basikal kan?
Pun bukan pembuka tin coke yang dikumpul kan?
Eh mata abang tu mana dapat? Lukis sendiri ke?
Mata hitam abang tu kecik.. boleh nampak saya tak agak2
Rasa nak demam saya tengok abang.. takut punya pasal


Abang pun sama siap bawak senjata lagi!
Nampak benor ganas abang ni kan? Lepas ke abang bawak masuk?
Maaf bang memula tadi saya ingat abang hantu gigi
Mesti dah ramai yang kena pakuk ngan abang kan?
Perghh dah berpeluh cuak saya ni!
Jangan gigit saya ye bang!


Uish dalam banyak2 muka.. muka abang la paling ganas!
Berani letak tatu askim calong kat muka
Tu kalau tak silap askim 3 scoop macamtu harga singgit kan?
Dalam tatu askim tu, tetap ada tatu petir..
Abang cuba nak bagitau sape makan askim.. nanti sakit gigi
Pergh memang horror la muka abang yang berunsur nasihat tu!

Memang ganas la muka abang2 semua..
Tapi kan.. abang ramai2 ni nak pegi mana ea?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



La layan Ombak Rindu ke bang?
Saya ingat abang nak pegi bergaduh tadi?
Alasan abang mesti awek paksa tengok sekali kan?
Takpun orang belanja abang tengok wayang..
Ke abang terbeli tiket tu? Huhu
Amacam ceritanya tadi abang? Best tak?


Masuk wayang tadi muka punyalah ketat macam pakai spender saiz ss
Keluar je panggung.. ai dah macam lopak air pulak?
Sabar ye bang.. jangan nangis2. Hilang tatu muka abang tu nanti
Kontrol macho bang. Kekalkan ke'horror'an muka abang tu!
Orang pun ada kata cerita tu sedih. Nah tisu lap muka.
Tu la sape suruh pegi tengok!


Betul la kata orang kan? Don't judge a book by it's cover
Muka luar je ganas.. tapi hati di dalam serupa playground
Alololo jangan shedey2 ye mucuk2 kuci2. Kahkahkah :D

(Ni la yang aku nampak 1st day tayangan Ombak Rindu di Kuantan. Huhu)




P/s : Jangan sangka muka ganas, perwatakan keras tak layan Barney & Friends okey! :P




51 comments:

  1. keh2, muka ganas . tengok ombak rindu terus nanges. HAHA

    ReplyDelete
  2. bini aku dok gadoh nk tgk cerita nih

    ReplyDelete
  3. keh3....best la entry ko.
    Geramnya...blm ada masa nak pi tgk ombak rindu.

    ReplyDelete
  4. hakhakhak . eskem 3 scoop singgit kat muka . jadah la ae .

    muka ganas , dlm hati ada taman munge-munge gittew . haha

    ReplyDelete
  5. ala, ganaz tapi hati still pondan...hehehe...akak tak tengok lagi citer ni..tapi kalo novel dia 2x khatam dah..

    jom baca (",)
    erti qada yang sebenar

    ReplyDelete
  6. mukaddimah dulu yerk..bagus ! ~~ hahaha..ombak rindu, yeah today ! ~~ =D

    ReplyDelete
  7. rupa macam mana sekalipun semuanya datang dariNya yg Maha Esa.. :)

    ReplyDelete
  8. muka ganah kemain...
    hahaha
    sedih sgt ke ombak rindu tu?

    ReplyDelete
  9. haha , comeynye mke dy nangis , touching sgt laa tu . huhu .

    ReplyDelete
  10. scary tgk muka abg2 tue, ble nanges lagi lah scary,,,

    ReplyDelete
  11. luaran keras berbatu bata tapi dalam hati ada taman....hehehe...



    awak mesti nangis lagi terukkan afzal... ^_^"

    ReplyDelete
  12. ganaih bro...paling ganaih yang ada tatu eskrem tu...huhu

    ReplyDelete
  13. Ganasnya aku sampai Ombak Rindu tu pun aku tak tau amenda... filem rupanya.

    ReplyDelete
  14. perghh...
    masing2 mcm awwwwiee..
    sembilu siot:p

    ReplyDelete
  15. hahahaha..ganas la sangat..

    Ni mesti awak dah layan ombak rindu kan..saya baru nak g tengok arini..

    ReplyDelete
  16. akak pun teringin nak pi tengok..
    tapi suami tak bagi..
    katanya kalau nak tengok
    tunggu kat astro je..:p

    ReplyDelete
  17. HAHA :D feeling sangat tu!
    hmm, nak tengok ombak rindu!

    ReplyDelete
  18. tu dia abeh x ganas dah! hahaha
    xde rase nk p tgk plak cite2 gitu =P






    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  19. mesti kene paksa tengok ni takpun memang die berjiwa dalam hati ade taman..alah bukan dorang ni muke je ganas tapi dalam hati lembut macam softlan kot.kakakaka

    ReplyDelete
  20. ramai yg mngatakan ombak rindu best..mmg rsa mcm x nak lepaskan peluang..tpi ada terbaca kenyataan maya karin ttng adegan ranjang yg dilakonkannye....(cuba u all baca sndiri n ambil ikhtibar)terus batal niat..sia2 je mama turut bersubahat w/pun tanpa disedari...nauzubillah...ada byk perkara lain yg kita boleh lakukan selain menontonombak rindu...fiki2kanlah.....

    ReplyDelete
  21. luaran adakalanya tak mencerminkan dalaman

    muka ganas pun dah nangis tengok ombak rindu..kalau pk yang tengok? tisu satu kotak pun tak cukup..hahaha

    ReplyDelete
  22. saya tak ganas tapi saya cool..

    ReplyDelete
  23. bhahaha..sape sangke muka yang memang takdek nur cahaya boleh bertukar jadi teddybear tak cukup kabus...bhahaha

    ReplyDelete
  24. pergh...meleleh air mata penangan ombak rindu???
    errr,encik afzal pon t'msk dlm golongan ini ke?hik3

    ReplyDelete
  25. wahaha...muka ganas tapi dalam hati ada taman bunga...

    ReplyDelete
  26. aku nak p tgk xde kapel la..ko jadi kapel aku bleh hahahaha

    ReplyDelete
  27. hahaaha..ganas tp lyn cite jiwang..pe dehal??haha

    x tgk lg cerita ni..best sgt ke??hua2..

    ReplyDelete
  28. Rimau pun lari kalo muka ganaz macam ni..

    ReplyDelete
  29. errkkk dah makan apa ajer ni weyh...! takut aku tgk mata dia

    ReplyDelete
  30. sekeras mn seganas mn..klo dh taman mmg taman..hehehe

    ReplyDelete
  31. spesies dlm hati ada taman la tu hehehe ;)

    ReplyDelete
  32. tehehe...awwww! ada taman munga lar.kikiki

    ReplyDelete
  33. muka rock tapi dalam hati ada taman bro~! huhuhhuu

    ReplyDelete
  34. hahahahaha. terbaek ahh! tggu turn den pulak pi tengok haaa. jage ah panggung wayang ecm! koh3

    ReplyDelete
  35. alololo..suwwet ny...dlm at ad tmn upe ny ...^^

    ReplyDelete
  36. hak3..ganaih2 pun dlm atie da tmn gak..

    ReplyDelete
  37. mesti afzal macam nie gak kan ?
    elelele, malu la to nak ngaku.
    jujur la. keh keh

    ReplyDelete
  38. aloh, terasa pulak diri ini....mcm tau2 je abg long ni...cmne nk p tgk ni...kne kasi muka suci2, perangai kasi sopan santun dl baru leh p tgk ye....

    ReplyDelete
  39. kehkehkeh..

    eh mamat2 tuh sume tengok ombak windu gak ehh..

    tak jumpa pong..:P

    ReplyDelete
  40. haha...ganas la sangat ye banggggg ! :P:

    hampeh.

    citer tuh nana blom tengok..cedey :(

    ReplyDelete
  41. ishh , mana lha dia ciplak gambar2 tuh . kelakar ~

    ReplyDelete
  42. konpem afzal teriak gitu..mmg betoi ah kt entry man tadi...kahhh3 !! :D

    ReplyDelete
  43. eeeee malu jer..mamat bunga..wakaka :P

    ReplyDelete
  44. kawan ct pon mcm ni..hihihi...sweet lah :D

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com