Blog Sihatimerahjambu

Bukan Aku Takut.. Tetiba Mesej Masuk Plak

1:15 AM

Assalamualaikum,

Hari ni hari Khamis, manakala esok pula Jumaat.. Aku nak inform je, kang aku takut ada plak yang shout salah hari kat aku, macam kes si Fathiah dulu. Hari Khamis, dia shout selamat hari Jumaat plak.. kelam kabut aku lari ke masjid nak bentang sejadah semayang Jumaat. Ai kesian2. So hari ni housemate aku ajak kua tengok wayang plak. Bukan ada citer menarik pun tapi sebab dia bosan kat umah, aku temankan je la.

Penuh ruang legar wayang tu ngan kaum cina. Citer pun banyak citer cina. Memandangkan aku dah tengok Journey To The Mysterious Island, kawan aku plak dah layan Underworld : Awakening.. nak tak nak terpaksa nengok citer melayu bergenre seram bulu tiak, Kum Kum. Aku tak suka layan citer hantu.. ada sebab musababnya.

Citer aku dah boleh bajet time bila hantu tu nak kua.. tapi masalahnya time hantu tu nak muncul, time tu la tetiba plak mesej masuk *alasan ni bukan sebab aku takut. Kalau mesej tak masuk pon, buat2 tengok henpon.. tengok mesej jadah bagai la.. tetiba time tu gak la rasa rindu tengok wallpaper awek kat skrin fon kan? Buat2 kutip popkorn terjatuh la, buat2 tido la. Macam la dah takde masa lain. Cheh!

Dah hantu plak main sergah2.. muncul tetiba. Adoi kus semangat. Dah la terkejut antu kua tetiba kat skrin punya bapak besar giler.. tambah plak terkejut org sebelah menjerit. 2 kali terkejut aku! Nak tutup mata nampak teruk sangat.. nak tutup mulut orang sebelah rasa kurang hajau. Aku tutup telinga sendirik la, sambil buka mata sikit2. Nampak la mulut pelakon tu terkumat kamit sensorang *bajet macam tutup telinga tak terkejut la pastu abis wayang tanya kawan jalan cerita. Memang nak makan kaki!

Ha sebab tu la aku tak suka sangat tengok citer antu. Bukan aku takut.. tapi antu tu tak takutkan aku. Tu la kisahnya bila time antu nak kua je.. time tu berjujuk mesej masuk. Spoil je la.. kan dah rugi det beli tiket cenggitu. Tengok citer lain takde plak jadi macamtu. Kehkehkeh. Oh by the way pegi la tengok citer Kum Kum tu.. boleh tahan la citer dia :)




P/s : Kagum aku ada gak orang cina tengok citer antu, seat sebelah aku tadi :)

You Might Also Like

36 comments

  1. minggu depn bo nk blnje tngok citer kum2 nieh.. adeyhh sbnrnye x berani tngok cter serm kt wyg.. @_@

    ReplyDelete
  2. malam jumaat tok .. tengok belakang tok tu .. cakkk ! hihi :P

    ReplyDelete
  3. ni kalau atok dating ni , atok balik yang peluk si makwe . adeii ai . apa pun tak boleh la tok ni . sadis gua .

    ReplyDelete
  4. huhuhu...genre seram memang takde dalam kamus wayang saya. muehehe. (^^,) takut dapat sakit jantung pulak dalam wayang tuu.

    ReplyDelete
  5. mcm sama je spesis kita ni.. haha

    ReplyDelete
  6. awek cina sbelah ko tu tak faham language or silap masuk panggung..dia ingat nak tngk crite teletubies skali..ermm..harammm

    ReplyDelete
  7. ah...XD..tolong la afzal..
    entri kau semua buat aku tergelak sampai nak pengsan.haha!

    ReplyDelete
  8. eeeee..tok pnakot..mcm2 gaya tok buat bila hantu kluar..org cak la blik hntu tu..hihi :P

    ReplyDelete
  9. aku dah agak dah sebab ko x muncul2 kat kampung malam tadi..

    ReplyDelete
  10. citer antuuu...ishhh..


    tak suka..tak suka..tak suka...


    *kum-kum seram ek..hihi

    ReplyDelete
  11. akan dipertimbangkan utk tgk. hehe

    ReplyDelete
  12. laki aku pun sama penakot mcm ko, ajak tengok santau merasuk kat tv3 pun takmo...kalo aku paksa dia tgk pun, dia takkan tgk...buat2 baca majalah ke, suwat kobar ke.. ih3



    teringin gak nak tgk kum2 kat pawagam...tapi klu cite hantu, jgn harap laki aku nak bawak pi :P

    ReplyDelete
  13. elelele...still nak jaga saham tu
    ngaku jela penakut :P

    ReplyDelete
  14. pengkecut rupanya kamu ni..
    ekekeke

    ReplyDelete
  15. haha.okay jugak tu guna taktik tgok fon.bley guna ah.sy pun kurang suka citer hantu ni.haha. :)

    ReplyDelete
  16. As salam,

    hahaha, sib baik tak melatah duk atas riba owang sebelah...kuikuikui..

    ReplyDelete
  17. ala...tak nak mengaku penakut...

    ReplyDelete
  18. haha alasan semate2 eh..kalau dating nie kantoi lah dgn awek.haha :P

    ReplyDelete
  19. wahaha..lawak betol..si fathiah tu mesti kemaruk nk hupdate blog kan..smpai lupe hari n tarikh..huhu

    ReplyDelete
  20. alaa~ cakap jela tok tu takut sebenarnya.Kita bole simpan rahsia punya..ngeh ngeh ngeh~ :p

    ReplyDelete
  21. so kesimpulannya memang menakutkan laaa kan citer si kum kum nie??? kan kan kan?

    ReplyDelete
  22. habis tu ????
    kum kum tu best ke tak ?

    ReplyDelete
  23. Hahahahahantuuuuu.... Cina sebelah tu betul ke orang?

    ReplyDelete
  24. hahahaah....penakut rupenye apzal kita ni

    ReplyDelete
  25. mcm best je citer ni.. nak tengok la.. btw, alasan betul la mesej masuk tetibe tu... elehhhh..

    ReplyDelete
  26. Baik punya cover..lain kali bila takut time tgok citer leh la buat..ehehehe

    ReplyDelete
  27. suka tengok citer seram tapi tak suka tengo sorg2..haha

    ReplyDelete