Bungkus Nasi Lemak, Timun Dua Helai, Straw Lebih Ikat Tepi Ye Kak

11:57 PM

Assalamualaikum,

Semalam aku ada janji temu ngan dua orang blogger hot.. sehot hotdog lagaknya. Dorang ajak aku lepak ECM. Bagi tidak mengecikkan hati mana2 pihak, aku kata okey *nampak tenang tapi jiwa dalam menari2.. kembang kuncup idong aku dah serupa kuda kepang! Maunya tak 2 orang sekali ajak aku ngedate. Aku hilang punca mula fikir nak pakai baju ape. Perlukah aku mengenakan legging tertera tulisan 'Jangan Cucuk2 Nanti I Terangsang' bling2 kaler pink kat buntut? Atau seluar bell bottom purple dengan kemeja sendat nampak puting warna kuning? Ohh ternyata aku runsing sekali. *Sigh


Dorang blanje aku makan pizza. Tak cukup ngan tu, dorang belikan aku askim Haagen Daaz ngan Donut Big Apple. Perghh semalam keje aku melantak je, tu pun siap kena paksa habiskan. Macam berniat nak bunuh aku je. Habis diet aku, ni kalau Dr. Rozmey tau aku cenggini.. mesti dia nanges kecewa *sambil selak rambut takut tercocok masuk mata . Selain makan2, ada diselangi gak ngan persembahan lawak jenaka dari dorang berdua. Aku ketawa tak henti2 sampai luntur celak mata aku, sesungguhnya mereka sangat kelakar dan jinak pula. Haha. Abis makan, balik umah baru aku fikir.. nape dorang blanje aku, dorang pun tak mention ape2. Kenapa ea korang banje nih? Musykil2

Nampak tak? Pasti ada udang di sebalik pizza tu..
Apakah niat mereka sebenarnya terhadap aku sebenarnya?
*Saspen tak?Saspen tak?Ada macam drama sinetron tak?


Askim dengan sudu pink ni menambahkan keserian pada
si pemakannya. Lebih jambu dan subur gitu. Trimas Asma Liyana :)


Perghh boleh ada kesan geget kat donut cekelat tu!! Ni mesti
keje abang cashier juling nih!! Trimas Ain Choin


So kepada Asma Liyana dan Ain Choin trimas daun keladi untuk lunch semalam. Tak tau nak cakap ape, terima kasih daun ketum. Sesungguhnya banyak korang berhabis duit semalam *tacing. Next time turn Afzal plak banje yek :) Tapi betul ke korang tanak bagitau sebab ape korang banje nih? Hehehe kura2 dalam perahu.. pura2 tatau plak yek Afzal! Afzal gewdik!! *sambil lari2 anak manjew, tangan melambai2 pegang sapu sambil lalala. Ewww..

Ni semua pose2 ala retis. Ain Choin tengah buat silapmata, cocok straw kat telinga kiri.. 
bajet kua telinga kanan tapi tak berhasil (botol cuka plak yang kua), 
manakala Asma Liyana pulak tengah diam tahan kentut, takut berbunyi time ketawa 



P/s : Oo tajuk tu memang takde kena mengena dengan ini cerita :)



*****


Trimas kengkawan kepada yang sudi vote aku untuk SOCIAL MEDIA AWARDS dalam kategori MOST FUNNIEST BLOG. Saje suka2 isi masa lapang :) Pada yang masih mahu menge-vote sila klik link di bawah, sign up dulu sebelum vote. Trimas :)

You Might Also Like

47 comments

  1. HAHAHAHA!

    apsal takde gambar tok dikepit dgn dua aweks tu

    baru letopps!

    ReplyDelete
  2. untunglah ada orang belanja..sentap jap ngan pizza tu..tgh malam macam ni makan pizza sure dr rozmey marah kan..rosak dietku!..hahaha..meh la datang sini kalau nak di belanje..^__^

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. dating kt ECM ngn awek2 ye...
    big apple tu,nk jgk...hehe=D

    ReplyDelete
  5. tolongla..menyampah aku..
    tak tahan gelak aku baca!haha..
    ape rahsia ko boleh buat aku tergelak2 camni?
    share2 la..*sigh

    ReplyDelete
  6. perh!! afiq dah lapar ni.. nampak makanan tu tergugat iman

    ReplyDelete
  7. untung la tok ketua..huhuhu..tak leh bayang la kalau tok pkai sluar legging tu..hahaha

    # bila la org nak blnja aku ni =..=" huhuhu..erkkk

    ReplyDelete
  8. bestnye ade due org nak belanje..hhaha

    perluke bile ade org nak belanje pikir nak pakai ade bling2 kat buntut?haha

    tajuk mcm saspen je :) entry laen plak..haha

    ReplyDelete
  9. bersopan asma makan yer sampai tertunduk2 ekekekke

    ReplyDelete
  10. sonok ar...aweks blanje yuuu...haha

    ReplyDelete
  11. kahkahkah adoi......ni kalau x menang blog paling lucu ni x taulah akak nak kata apa..mesti samting rong pada juri2 yg menilai..hahaha..gud luck ye..akak belum buat lagi entri untuk tolong promosikan acara mengundi tu..nantilah kalau ada mood dan masa..hehe

    ReplyDelete
  12. untunglahhh...hehe..


    best dapat jumpa sesama ni.. :)

    ReplyDelete
  13. untung la awek belanja..kalau akak jadi awek jangan harap akak nak belanja kamu..kaMU KUAT MAKAN,,..muahahah

    ReplyDelete
  14. vunguk.. sempat lagik lu curik gambar??

    perghhh sudu pink tu simpan lagi???

    ReplyDelete
  15. oit..ada date.tak tau plak aku..:P

    ReplyDelete
  16. ceit !!~ ngatkan xtangkap gambar..gedikx afzal..huhuhuhuhu !!~

    HAPPY BESDAY AFZAL yang bakal tibe tak lame lagi..=)

    ReplyDelete
  17. Ahaha.. bestnya dia.. ada 2 awek ajak dating lagi..

    ReplyDelete
  18. huhu, bukan senang org nk belanjer.. huu

    jom hayati sebentar..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

    ReplyDelete
  19. makan sensowang, pastu citer kat jiran..uhuk.. nak nanis.... abg afzal punye penceritaan macam nak makan kasut...jer...ahaks..

    ReplyDelete
  20. wah beruntungnya tok ketua dibelanja 2 awek cun hihihi...

    ReplyDelete
  21. mak kita cakap tak baik citer je kena ajak sekali..

    ReplyDelete
  22. Dating dgn dua awek sekaligus! You're da man, bro!!!

    ReplyDelete
  23. wah...seronok gila makanan tuuuuuuuuuu..lapar gilaaaaaaaa....

    p/s : ntah bila la nk jmp si apzal ni

    ReplyDelete
  24. hye,done folow u. jmput dtg n jd folower saya blik ye. :)

    nk tukar banner di page or site bar? tggal komen kt blog saya ye. :)

    ReplyDelete
  25. hoho..kena kepit due org skaligus..hamboi!

    ReplyDelete
  26. untungla ad aweks2 cun belanja tok ;)

    ReplyDelete
  27. As salam,

    sedapnyaaaa org belanja makan besau..
    nak eskrem...weee

    ReplyDelete
  28. walawehhhhhh! best syiokkk orang belanjeee..rain! ko curam.uwaaaa..tak aci ..tak aci...hehehe~

    ReplyDelete
  29. ksudahannya aku tak tahu nape 2 org awek tu blanje ko. jeles~

    ReplyDelete
  30. dh ada yg sudi belanja, tak baik plak klu tolak kn.

    Hepi besday afzal utk esok punya hari.

    ReplyDelete
  31. org dah kasi mknan... rezeki jgn ditolak.....bedal ajer....

    ReplyDelete
  32. untung la orang belanja kan...hee~

    ReplyDelete
  33. salam ziarah..
    wahH, untung ar bro ada aweks blogger belanja! yg aku ni asyik kena belanja diorg jew..kurang asam!
    ahaakss ;0

    ReplyDelete
  34. Getah gelang pengikat tak nak lebih ke??
    Campur sekali dgn nasik...

    ReplyDelete
  35. waseh nak bergetering dengan afzal gak lah hihihi

    ReplyDelete
  36. pewwitt..diapit oleh dua orang awek cun tu!! hehehe

    ReplyDelete