'> Kancan-kah Lelaki Geget Askim? | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Thursday, January 12, 2012

Kancan-kah Lelaki Geget Askim?

Assalamualaikum,

Wanita sinonim ngan askim.. tapi apa plak pandangan korang kalau nampak lelaki makan askim? Makan askim sambil jilat2 bagai. Haha. Aku suka askim.. lagi2 askim strawberi. Askim cekelat buat tekak aku cepat muak la. Uh uh uh~ *sambil gigil2kan badan macam Sin Chan


Bila aku nyatakan hasrat nak makan askim strawberi, kawan aku buat muka kelat! Bila aku kata teringin nak makan Tutti Fruity, dia kelatkan muka lagi. Sebab tak puas hati, aku terus check muka dia.. laaa muka dia memang kelat sejak azali rupanya. Tak baik aku bersangka buruk kat dia tadik! Kawan aku tu kata kalau aku makan Tutti Fruity tu, mesti nak masuk dalam entry lettew.. siap bergambar bagai sambil sodok sudu dalam mulut ngan mata kecik sebelah muka buat2 kiut! Yeah aku boleh bayangkan muka aku macam tak sempat siap! Muka mintak kaki.. aku sendiri rasa macam nak sepak je muka aku kalau cenggitu!

Tak machola makan askim.. tak jantan la. Abis lelaki macho makan ape? Makan dumbell? Haha. Lelaki makan askim ni, nampak cool la. Lagipun bukannya dorang makan askim sambil pakai legging, kat buntut ada tulisan LOVE warna pink bling2. Choy!! Sian la lelaki.. dorang pon nak makan askim gak. Normal la kot laki makan askim, tapi kalau laki yang buat2 gaya gedik depan kamera sambil suap askim tu.. memang macam bangang plak aku tengok! Budget macam korean lettew *kejadah hape tetiba masuk korean ni Afzal?


Tapi aku tetap suka makan askim strawberi. Gelihati bila housemate aku cakap time makan askim mcd strawberi tempohari 'Rasa sayang plak nak makan strawberi ni' Boleh plak main sayang2 nak makan. Macam lagu rasa sayang hey.. rasa sayang2 hey! *dengan mood bertepuk2 tangan

So tarahal la lelaki makan askim. Lebih baik makan askim daripada makan lain ye tak? Ala lagipun aku bayar la.. bukan aku curik.Gegerl suka hape lelaki makan askim cenggini. So, ada sesiapa nak banje aku makan askim strawberi lepas ni?? Huhu


P/s : Jilat askim sambil buat muka kiut depan kaunter mengharapkan dapat diskaun!!

37 comments:

  1. apzal, hang kena cuba eskem pistachio....perghhhhh..sedap. tak muakkk punya

    ReplyDelete
  2. muahaha!
    tergelak aku bace entri ni...giler lawak....XD

    ReplyDelete
  3. tak salah aehh..lagi tekak boleh terima, telan aje la.

    ReplyDelete
  4. karipap labu jugak ko ni erk..ABC sudah cukup bagiku..

    ReplyDelete
  5. hehehe..cool la gak tgok laki mkn eskem..kte akan tau yg gigi dye tak sensitip..haha XD

    ReplyDelete
  6. comel ape lelaki mkn eskem.. smbil muke berkerut than sjuk =)

    ReplyDelete
  7. hari2 makan haagen dazs... sapa nk share !!!!

    ReplyDelete
  8. lelaki nmpak sgt comel jilat2 ais-krim. hahaha :P

    ReplyDelete
  9. tok ketua nnti kalau tok ketua mkn askrim lagi tok ketua tngkp gmbar ek..nk tgk muka tok mcm mna :)

    ReplyDelete
  10. sgt comey ok lelaki makan aiskrim smbil jilat2..nyum2...gagagaga~~~

    ReplyDelete
  11. nanti mama banjer eskim stoberi yer zal....

    ReplyDelete
  12. Mmg tak salah pun laki nak mkn eskrem.Meh2 kitew blnje mkn eskrem stobewwi~ agagaga..=))

    ReplyDelete
  13. xde org x suka aiskrim .. kalo org x suka aiskrim itu adalah benda ajaib ke 8 yang ada dalm dunia wakaka

    ReplyDelete
  14. agak cumel larh kalau lelaki makan ice-cream heee...

    ReplyDelete
  15. haha xder hal la kalau lelaki suka makan eskrem...bukannya eskrem tue benda haram atau tak elok...(^_^)

    ReplyDelete
  16. hahaha..aduiyai, bergantung cara mamat tu makan kot. kalau makan tak senonoh hilang kemachoan beliau.

    ReplyDelete
  17. peberet kite en, makan je, bismillah banyak banyak

    ReplyDelete
  18. jom2.. musim2 panas nie memang sodap pekene askem.. nyum2 :D

    ReplyDelete
  19. tader masalahnya laki makan eskrem..laki pon ada napsu gak..

    ReplyDelete
  20. nasib abg long suke eskrim stoberi...takde la berebut ngn saya nnt....hehe

    eskrim pop & eskrim asam masin yg 10sen time sekolah dulu jugak yg best....kannnn

    ReplyDelete
  21. suka eskem cekelet..x kira..nak eskem cekelet gak..wekkkkk :P

    ReplyDelete
  22. aiskrim potong kacang merah lagi sedap!!!


    boboi ke gegel ke dua2 comel je mamam eskem...hikhik...

    ReplyDelete
  23. nak eskem strawberi gak..banjer cpt :P

    ReplyDelete
  24. Ujan2 makan eskrem sodap niy !!! DRUMSTICK !!! huhuhuhu

    ReplyDelete
  25. hadoii rase nak tepon kedai eskem je ni.eskem cokelat plus stoberi pun sodaplah..tak salah pun lelaki makan eskem..mane de akta makanan yaang mengatakan camtu..haha

    ReplyDelete
  26. hello :)

    lelaki yang sedang makan aiskrim sgt cumell

    lgi2 aiskrim strwberry..

    haha :P

    kancan??? cam kancana plak :P

    ReplyDelete
  27. Nak nampak macho tak de kaitan dgn makan makanan tertentu...
    Makan pisang pun macho jugak...

    ReplyDelete
  28. aku suka eskrem malaysia 2posen tu..
    suka gila...


    tapi kalo ko nk blnja tutty frutty tu, aku dengan tangan terbuka terima..

    ReplyDelete
  29. aku mkan aikim.. tpi smbunyi2..hahaha..

    ReplyDelete
  30. lelaki macho mkn aiskrim sambil buat muka cool. hehehe...


    p/s: antara aku ngan awek aku, aku yg lebih sker mkn aiskrim.

    ReplyDelete
  31. adakah ko juga lelaki yang suka aikemmm ??????

    ReplyDelete
  32. laki kalau makan aiskim cone..cute jep..

    jilat2..haha :P

    ReplyDelete
  33. ehh jajapp..
    kenapa perlu ada issue lelaki ta boleh makan aiskrim?
    Oh..maybe sebab cara kita makan aiskrim tu mcm lucah kot..*especially bila jilat2,kolom2 aiskrim tu* - cihh bhsa lucah!


    but for me, tak pernah timbul istilah lelaki tak boleh makan aiskrim..maybe jarang laa kita tgk lelaki mkn aiskrim batang yg boleh patah dua tu..tp klu aiskrim mcd tu normal la kot..ke camne?HAHAHA

    mehh aku blanje kauu tutti frutti!;P
    meet me at TF sek7 esok!;P

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com