My Adorable Gegirl ..

12:04 AM

Assalamualaikum,

Perghh sape la yang malang tu kan? Dah la berat timbang kati, perut berlipat ada hati ko nak adore someone ye Afzal? Haah opkos la ape ko ingat orang emsem2 je ada taste? Aku ni ko bagi yang reject shop punye je? Jangan disangkan orang buta tak bernafsu kuda kepang okeh!! Yang kurang upaya tu la kadang2 berjujuk beratur anak2 keluar.. kalau beratur macam dalam barisan kat sekolah plak. Angkat tangan.. jatuh. Angkat.. jatuh :P

Ko susun atur jenis2 pompuan yang ada. Dari pelbagai sudut. Agak2nya la kan.. ko rasa aku akan pilih yang mana satu sebagai keutamaan? Ape macam Neelofa? Oh sekadar geli2 je boleh la. Man Kete? Woi pompuan la.. jejantan tak terbabit dalam ini kes! Cantik? Ayu Fyna? Gebu macam Safarin? Bertudung? Oh bertudung itu memang satu kewajipan dan itu mesti ada dalam polar pemilihan aku. So any idea?


Aku suka wanita yang suka memasak. Suka memasak ye.. bukan pandai atau expert memasak. Tapi kalau aku dapat yang expert memasak, tu kredit buat aku untuk lebih nampak temok dan tiut. Bila ada minat memasak, itu sudah satu kelebihan. Dari tak tau memasak.. lama2 nanti kompom masakan dia tetap akan jadi sedap. So tugas aku cuma memberi dorongan dan galakan agak bakal wife aku terus memasak untuk aku even sampai aku kena tonsil sebab sadis ngan masakan dia, tapi aku tau effort dia dan appreciate sangat2 coz memasak untuk aku. Aku sangat bimbang kalau pilihan aku tak tepat.. tapi nak buat macamana, kan kalau dah jodoh?

Ye pada aku wanita yang tahu memasak adalah impian aku :) Seksi pada pandangan mata aku. Bak kata orang tua2 la kan.. nak jaga hati suami, kena jaga perutnya dahulu. Tak gitu? :) Tu taste aku la.. taste korang tak tau plak aku



P/s : Masak sama2 ngan isteri kat dapur tu impian aku :)

You Might Also Like

50 comments

  1. impian ngn suami gak..bila lah agaknye...hurmmm...

    ReplyDelete
  2. dah tercapai dah huhu..aku x gebu woi hahaha

    ReplyDelete
  3. amboi.....ngah mood carik bini ler ni yer....wah...x sabau nk tgk zal meriuhklan dapur dgn mini zal...huhuhu...moga mendapat seorg isteri yg solehah

    ReplyDelete
  4. yg pandai memasak mmg kelebihan, kelakar, tak kuat merajuk, yg bertudung, pandai ambik hati cewaaaaahhh

    ReplyDelete
  5. kite pun pandai masak.... !!!
    tapi tak leh taste kat kita tau !!!!
    ha3...

    ReplyDelete
  6. sayang anak dodoi dodoikan..sayang suami perutnya di gemukkan.. :p

    ReplyDelete
  7. aku teror masak.ehem!
    cepat masuk meminang

    keh3

    ReplyDelete
  8. waaaaa...boleh tahan..
    ;p
    insyaAllah dapat yang dihajati..


    p/s : betul2 die buat..

    ReplyDelete
  9. satu pun tak ada nie.. melepas lah cam ginie. haish..

    ReplyDelete
  10. impian emy nak pandai masak...tapi smpai skrg giat tgk resipi je.haha

    ReplyDelete
  11. entri ini sungguh menyayat hati la bang ! bgsnya ! go for it bro ! hehe :)

    ReplyDelete
  12. kita masak skit2 tu blh la..msak smbal,potg bawang bntuk dadu tu pandai la..lepas tak ek .. =.="

    *lalala..habat impian tok ketua...
    jgn nnti bini suh tlg tak nk plak..kahkah :P..hrap2 tercapai kehendak tok ketua tu..amin =)

    ReplyDelete
  13. Aku boleh memasak pelbagai jenis 9 course cuisine dgn sekali hafalan, namun maaf, aku dah ada pilihan hati sendiri, muahahahaaaa... :P

    Dasat la bro, aku doakan semoga ko dpt jodoh yg best2 punyer... terutama sekali si comel bertudung (saji?) yg terer memasak... chaiyok! chaiyok!

    ReplyDelete
  14. jaga makan suami, memang suami suka, takyah la makan air tangan mamak. hehe

    ReplyDelete
  15. 2 TAHUN SELEPAS PERKAHWINAN

    ABANNGGG!!!
    TUKA PAMPERS ANAK.!!
    BUAT SUSU ANAK.!!!
    OI!! BUAT APE TUH.?..AYANG DAH PENAT TAU HARINI SEHARIAN POTPETPOTPETPOTPET..

    fakta kan.. ^^

    ReplyDelete
  16. 2 TAHUN SELEPAS PERKAHWINAN

    ABANNGGG!!!
    TUKA PAMPERS ANAK.!!
    BUAT SUSU ANAK.!!!
    OI!! BUAT APE TUH.?..AYANG DAH PENAT TAU HARINI SEHARIAN POTPETPOTPETPOTPET..

    fakta kan.. ^^

    ReplyDelete
  17. Insya'Allah awak.. semoga dapat apa yang dihajati.. Aminn :)

    ReplyDelete
  18. jgn main masak2 dah ngan isteri kat dapur hihihi...

    smga bertemu dgn puteri impian hati afzal tue...(^_^)

    ReplyDelete
  19. hahaha...abang remmy sempat promote diri...


    *mak pun cakap nak pikat hati suami kena pikat perut dia...tapi kalau yang bernafsu kuat pikat la macam mana pun tetap makan luar jugak... opsss!!! bukan awak la...orang lain.. hehehe...

    ReplyDelete
  20. smoga btemu jodoh dgn yg pandai memasak, hikk...

    ReplyDelete
  21. kan kalo untung kalo dpt suami yg pandai msk..dalam islam tugas memasak jaga anak2 buat kerja rumah itu semua tugas suami..isteri hanya membantu sj..kehkehkehh tp skrg mn ada ikut tu semua...semua kerja umah lepas kt isteri..nasib bek suamii akk jenis ringan tulang...lalalalalala

    ReplyDelete
  22. rain! cpt2 la cari calon.pastu kawen..kan nak makan sesama2 ngan isteri kat dapur...hi3

    ReplyDelete
  23. yup yup minat tue lagi penting dari expert kan??? kalo expert tapi pemalas tak guna jugak kan??
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  24. kalau suka memasak lame2 mesti pandai masak eh? waaaa....

    ReplyDelete
  25. saya boleh memasak,dan suka memasak,okay bye

    ReplyDelete
  26. semoga berjaya ye apsal..kui33 =)
    btw do follow my blog~

    ReplyDelete
  27. mudah-mudahan bertemu la jodoh ko dgn gadis impian...yang suka masak tu ye..amin.

    ReplyDelete
  28. x lama lg gemuklh afzal. Hehehehe.

    ReplyDelete
  29. kenyang perut suka hati kan? haha.

    ReplyDelete
  30. ofkos la..impian suami adelah untuk mendapatkan wanita yang pandai memasak..=) air tangan isteri sangat bermakne untuk si suami..bagos apzal..if ade paras rupe n reti masak, itu sebagai bonus !~

    ReplyDelete
  31. bagus la kalau suka yang memasak..asal jangan buat macam orang gaji sudah la..:P

    ReplyDelete
  32. untungla apzal na perot lagi maju kedepan dan pipi yg tiut. hahah, moge tercapai ye impian anda . :)

    ReplyDelete
  33. semoga dipertemukan jodoh dengan adorable gegurl pejal tu ye..aminn

    ReplyDelete
  34. semoga bertemu ratu impian awak afzal! =) impian masak sama2 tuu memang sweet. (^^,)

    ReplyDelete
  35. phewitt. semoga termakbul impian tu tok. amin :)

    ReplyDelete
  36. ololo..ahaha..so sweet..^^


    ada calon dah ka ni..mcm xlama lagi jek..kah3...

    ReplyDelete
  37. gagagaga tak lama lagi la tu ni..jangan pandai mengarah jer. lalala :P

    ReplyDelete
  38. akak doakan impian itu akan tercapai..InsyaAllah, Amin

    ReplyDelete
  39. memang sume laki rasenye nak cri wife yg tahu memasak kn.. huhu

    ReplyDelete
  40. Makin temok dan tiut lar tok ketua nie nanti :D
    Moga bertemu dengan insan tersebut^^

    ReplyDelete
  41. adoi..ni yg aku malas ni. aku da la terer masak memasak ni. ngeh ngeh.P

    ReplyDelete
  42. semangat nak bercinta ler tuuu..heheheh

    ReplyDelete
  43. akak suka memasak ok..so, hujung tahun yea..akak tunggu..siap 10k tau..hak3...

    spontan K

    ReplyDelete
  44. wanita suka masak seksi? owh...ok. CK seksi. huahuahuahua...^^"

    ReplyDelete