Psiko Test : Kenapa Aku Takde Boyfriend

4:50 PM

Assalamualaikum,

Kenapa aku takde boyfriend? Ni bukan aku ajukan kat diri aku ea? Ni psiko test untuk kaum wanita je. Ha yang lelaki korang jangan tetiba meroyan nak buat. Haramjadah suka main lawan pedang ke hape? Hahaha. So jom uji tahap mana sikap korang ni sampai teruk gilababaeng takde boyfriend. Fuhhh~

Caranya, pilih jawapan bagi setiap soalan, then tambahkan markah bagi setiap jawapan yang dipilih dan hasilnya korang akan tau apa masalah korang sebenarnya kalau tak ber-boyfriend sampai sekarang :)


SOALAN

1. Korang suka membaca majalah telefon bimbit?

  1. Sangat suka ---> 1 markah
  2. Baca bila kawan membelinya ---> 3 markah
  3. Jarang baca ---> 5 markah

2. Korang amat mengambil berat tentang rekaan rambut korang?
  1. Ye, korang selalu pergi ke salun ---> 1 markah
  2. Tak la, hanya bersyampu sahaja ---> 3 markah
  3. Tak, pada korang kemas sudah memadai ---> 5 markah

3. Korang selalu makan makanan ringan?
  1. Haah makanan kegemaran aku la katakan ---> 1 markah
  2. Kadang2 je sebab jaga badan ---> 3 markah
  3. Jarang sebab tak suka. Tu pun kalau kawan ajak ---> 5 markah

4. Korang sorang yang boros?
  1. Ye korang sentiasa membeli belah setiap kali keluar ---> 1 markah
  2. Kadang2 je ikut keperluan ---> 3 markah
  3. Tak pun sebab korang berjimat cermat ---> 5 markah

5. Korang pernah bekerja sambilan tak?
  1. Ada. Korang pernah kerja di kedai serbaneka atau restoran fast food ---> 1 markah
  2. Tak pernah ---> 3 markah
  3. Tak pernah, tapi teringin nak buat tuisyen ---> 5 markah

6. Korang teringin nak jadi matak apa?
  1. Snow White ---> 1 markah
  2. Cinderella ---> 3 markah
  3. Sleeping Beauty ---> 5 markah

7. Bagaimana dengan suasana bilik korang?
  1. Bilik yang dipenugi dengan barang kegemaran ---> 1 markah
  2. Bilik yang di cat dengan warna2 lembut ---> 3 markah
  3. Bilik yang serba ringkas dan kemas ---> 5 markah

8. Korang biasa bersenam tak?
  1. Aku suka main futsal ---> 1 markah
  2. Kadang2 ada rasa nak bersenam ---> 3 markah
  3. Jarang sangat, korang suka buat aktiviti yang lebih ringkas ---> 5 markah

9. Korang terjumpa wang atas lantai, korang akan...
  1. Ambil duit itu dan belanjakannya ---> 1 markah
  2. Walaupun ada rasa nak ambil, tapi korang serahkan pada polis ---> 3 markah
  3. Biarkan saja di situ sebab tak tau nak buat ape ---> 5 markah

10. Usia boyfriend yang korang harapkan?
  1. Lebih muda daripada korang ---> 1 markah
  2. Lebih berusia sebab korang suka sesorang yang matang ---> 3 markah
  3. Tak kisah asalkan korang suka padanya ---> 5 markah



ANALISIS

10-20 Markah : Sikap Korang Yang Sombong
Walaupun korang disenangi ramai, tetapi sikap korang yang sombong tu sentiasa memandang rendah terhadap lelaki. Sungguhpun mempunyai boyfriend, tetapi korang masih berharap dapat menemui seseorang yang lebih baik daripadanya.

21-30 Markah : Sikap Korang Yang Terlalu Berwaspada
Sebenarnya korang mempunyai banyak peluang keemasan tetapi semuanya dihalang oleh sikap korang yang terlalu berwaspada. Korang berharap untuk disayangi selama lamanya malangnya korang sentiasa terlepas peluang menyebabkan korang masih tiada boyfriend sehingga sekarang.

31-40 Markah : Sikap Korang Yang Sentiasa Berpura Pura
Korang suka berpura2 di hadapan lelaki dengan tidak menunjukkan sifat korang yang sebenar. Kelakuan korang tu akan menyebabkan lelaki keliru dan akan menjauhi diri korang sedikit demi sedikit

41-50 Markah : Sikap Korang Yang Selalu Merendahkan Diri
Korang tak percaya pada diri sendiri dan berdiam diri saja. Korang kurang bergaul dengan orang lain kerana korang nampak kelemahan diri sendiri pada pandangan orang lain. Apabila bercakap dengan lelaki yang diminati, korang akan menjadi kaku serta merta. Ini menyebabkan lelaki tak tahu apa perasaan korang terhadap mereka

You Might Also Like

49 comments

  1. Sentiasa berwaspada! hahahaha~ tak kan lar nak main sebat jek. :D

    ReplyDelete
  2. huh !!!! takut tgk die punya jawapan..... takde satu pun yg ckp....
    boypren korang akan jatuh dari langit sekejab lagi.... he3

    ReplyDelete
  3. kiwi 29..berwasapada..ofcozlahhh kena berwaspada...memilih pasangan hidup, bukan plih baju nak pakai

    ReplyDelete
  4. huhu.. sentiasa berwaspada.. huhu.. :P

    ReplyDelete
  5. akak tak nak jawab soalan tu, sebab dah dapat haaaaa

    ReplyDelete
  6. dah jadik pakar cinta la pulokk budak nih..huhu

    ReplyDelete
  7. berwasapada itu penting..hahaha..lawak ah..nasib dah hado ^__^

    ReplyDelete
  8. bila abng nak anta rombongan meminang.?? <3<3

    ReplyDelete
  9. Wah...rahsia ni..rahsia untuk kaum lelaki...hihi

    ReplyDelete
  10. terlalu merendah diri? boleh jadi jugak ek? haha

    ReplyDelete
  11. saye single! hahahaa... kene pilih betul2 meyh.. bukan setakat kekal dua tahun.. nak yang betul2 sampai kawen.. =)

    ReplyDelete
  12. yg ad boipren nak try blh x??
    scary tgk hsl2 analisa tu..haha

    ReplyDelete
  13. alahhhhhh..tak pandai math la..gagal dlm kira2 ni...kahkahkah...

    *mcm kna ja ngn aku...adoi !! :(

    ReplyDelete
  14. takde nya nak berpura2 nie. tak baek taw. hehehehehe

    ReplyDelete
  15. Apa yg penting jgn sampai kita jd macam konsep matlamat x menghalalkan cara.

    ReplyDelete
  16. pura2???? am i?? ahhh... test ni buat aku sedeyh!!!! :(

    ReplyDelete
  17. pura2???? am i?? ahhh... test ni buat aku sedeyh!!!! :(

    ReplyDelete
  18. xde ke soklan suka bf yg tinggal semayang ke idok.. :)

    ReplyDelete
  19. hahaha.. knp aku dapat sft yg pura2..hahhhaa.. memang aku selalu berlagak cool dpn org aku..hahahah last2 die mmg xthu aku suke die..sampailah die ade GF bru die thu aku suke die....hahahahah

    ReplyDelete
  20. adess result saya; terlalu berwaspada. yee la kot, that's true ;)

    ReplyDelete
  21. ni tuk pompuan je la yer..huhuhu

    ReplyDelete
  22. semua cam negatif je jawapan die :P

    ReplyDelete
  23. nak jawab tak nak, nak jawab tak nak jawab.....?? hahahaha

    ReplyDelete
  24. eh eh..jap2 yg buat kuiz n komen2 sini ni semua single ye? :P

    ReplyDelete
  25. kat mana abg kutip menda neh ?????? !! tipu gila . tipu2!!

    ReplyDelete
  26. celah mana lah awak hamek ni hahaha

    maap tak reti kira math simple-simple ni. muahahah :)

    ReplyDelete
  27. x nak aku lawan pedang hahaha

    ReplyDelete
  28. going to married hahahaha >_<

    rasayer elok ada screening test dulu before cari bofenn :D

    ReplyDelete
  29. Akak terlalu berwaspada..mesti lah.. ^^

    ReplyDelete
  30. adakah dari pusat sumber yg sahih hehe... (^_^)

    ReplyDelete
  31. adakah dari pusat sumber yg sahih hehe... (^_^)

    ReplyDelete
  32. Alamak!aku tak ler buat yekk..
    Hajat nak buat kang kena badi meroyan...hemmm

    ReplyDelete
  33. Alamak!aku tak ler buat yekk..
    Hajat nak buat kang kena badi meroyan...hemmm

    ReplyDelete
  34. psiko jer monen nak jawab..

    haishhh sume nye negatif je.

    mane de pura2.. haha

    ReplyDelete
  35. Afzal.....yg jimat karen ni, wat wa terkesimalah...uhuhuhu, wa tak ada tikus..

    Eh...ni bukan kotak komplen ek?..

    Tak nak jwb soalan matematik tak suka nombor...weeee :-P

    ReplyDelete
  36. pilih betul betul pasangan hidup ni kalau betul serius nak berkekalan.kalau sekadar nak geli geli,aku tak da komen tapi kalau nak cari yang digelar suami, jgn buat keputusan terburu-buru.and senyumlah selalu-kalau muka masam, siapalah yang suka?

    ReplyDelete
  37. Sikap Korang Yang Terlalu Berwaspada
    sure,mana boleh tangkap muat :D

    ReplyDelete