Blog Sihatimerahjambu

Ko Pon Sama La Jemah!

12:51 AM

Hari ni Jumaat, so pada kaum2 Adam dah semestinya tengahari2 macam ni menuju ke masjid untuk sembahyang Jumaat. Yang siaknya sibuk menyusun sejadah, yang imamnya pula sibuk belek2 teks khutbah.. bukan ape takut tersasul. Ai kata retis, salah sikit mau jadi buah mulut orang kampung. Time ni la kaum2 Adam boleh makan buah pisang percuma. Yang berkopiah songkok sampin bagai dengan baju berwarna warni.. sekali pandang dah macam fun fair pulak punya la meriah. Time2 kaum Adam tawadhuk berbuat amalan, time cenggini jugakla Jemah dan rakan2 pompuannya yang lain hip hip horay berjimba sakan. Yela Jumaat la ladies day untuk mereka kan? Bila lagi?

Suffia plan nak pegi karok. Nina tunjuk isyarat ibu jari walhal dia tau yang dia sendiri sengau. "Huh fehulik hafe haku", beria2 dia memenangkan dirinya sendiri bilamana Jemah menganjingnya. Sempat jugak Jemah mengelap tempias air liur mulut Nina. Bukan sikit2 punya tempias lagi ni.. dah macam kena ludah dah! Kecik besar.. kecik besar je Jemah tengok Nina atas bawah. Grrr geraamm!!

Dalam masa yang sama mereka berada di ruang legar pasaraya, kelihatan beberapa lelaki normal yang cukup sempurna fizikalnya masih berada di situ tanpa rasa bersalah. Jemah hangin, mulut dia dari tadi pok pek pok pek tak henti2. Mana la dia tak geram, tak malu ke berada di khalayak perempuan. Kot ye pon lupa mandi wajib bagai, tak perlu la enterprem depan orang ramai. "Sah2 memang tak layak la jadi laki aku!", Jemah mendengus geram. Suffia sempat mengerling tajam pada Jemah sewaktu membooking bilik karok.

"Kalau adik aku, dah lama aku lempang2 dah! Eii memalukan. Kalau aku nak pilih lelaki, harus macam ustaz Don!!", Jemah mencebik. Nina dah rembat mic awal2 lagi. Lagu Anggapanmu nyanyian Ziana Zain dipilihnya.. nasibla ada sarikata, kalau tak haram nak faham apa yang Nina nyanyikan. Yang si Jemah ni pulak dari tadi membebel, Suffia makin panas. Sikiitttt je lagi.. kompom boleh meletup dia!

"Woi Jemah yang ko bising2 ni apsal?? Kalau ye pon ko tak puas hati ngan dorang.. sound depan2 la. Ni ko memetir tepi telinga aku macam aku ni mak bapak dorang. Yang ko kisahkan dorang kenapa? Ni yang aku kisahkan, ko sendirik tak pegi semayang Jumaat apsal??", membulat mata Suffia mencekak pinggang. Jemah mencebik tacing lalu menutup muka tersedu2. Nangis lettew konon. "Nyemah turn ngo flak", Nani menghulurkan mic, cepat2 Jemah berdiri untuk menyanyi.. kuda2 dibuka siap siaga untuk menari. Langsung takde tanda2 bersedih. Gampang!

Jemah memilih kategori artis wanita di lagu bernombor 144. "Alamak sekali dia bantai Cindai pulaakk",Sufiia menepuk dahi dan dahinya ditepuk 8 kali lagi pabila melihat Jemah meliang liuk menari tarian lilin di bilik sekecik jamban itu. Ko pon sama haram macam dorang tak pegi semayang Jumaat. Rosak aku ada kawan spesis maknyah macam ko ni Jemah aka Jemain Pairan oi!

Ada aku kesah?



P/s : Ni spesis kecelaruan jantina ni. Kasi sungkit buntut dia!



*****



Trimas kengkawan kepada yang sudi vote aku untuk SOCIAL MEDIA AWARDS dalam kategori MOST FUNNIEST BLOG. Saje suka2 isi masa lapang :) Pada yang masih mahu menge-vote sila klik link di bawah, sign up dulu sebelum vote. Trimas :)

You Might Also Like

49 comments

  1. kahkah ingatkan pompuan tadi. nyah rupanya. mangkuk betul!

    ReplyDelete
  2. jemah tetap bebelalai...
    sbyg jumaaat tak leh tinggal.....he3

    ReplyDelete
  3. jemah..cepat gi berjemaah..berkarok je keje ko..haha

    ReplyDelete
  4. lah...nyah rupanya..hahaha..
    mati2 ingt pompuan btol td =..=""

    ReplyDelete
  5. Ler~ jemah nie pun.Buat aku konpius sama tau dgn dia..=.=

    ReplyDelete
  6. Awak kan Afzal, tak habis2 dengan Jemah..lahai, apa la Jemah ni..sian dia menghadapi kecelaruan jantina..

    ReplyDelete
  7. oh...migrain aku dgn si jemah ni hooii..

    ReplyDelete
  8. dia dah lupa nama dia jemain....hehe

    ReplyDelete
  9. alahai jemah nama tak komersial langsung tok kasik..

    ReplyDelete
  10. ekekeke...rupa2nya dia pun 2x5 jugak ihihi

    ReplyDelete
  11. ckp org, dia pun sama. ahaha.. serius ingat hari ni hari jumaat =.='

    ReplyDelete
  12. ni yg operate ke yg jenis mkn pil hormon je???

    ReplyDelete
  13. Hahaha... aku pernah buat entri psl org cam Jemah nie gak tahun lepas...

    http://citerjo.blogspot.com/2011/05/mahu-cium-pondan.html

    ReplyDelete
  14. adehh...sengal betul...
    tue ke jemain nye...
    adeeehh...

    p/s : terpakse gelak cover2 dalam bilik nih...

    ReplyDelete
  15. aduhaaaaiii jemah..euwwwww..konflik identiti yang xsedarkan diri..=P

    ReplyDelete
  16. alamak...nyah la pulak! ceh..diri sendiri tak pergi sembahyang jumaat...nak bisingkan hal org pulak.

    ReplyDelete
  17. kalau tak menang jugak dlm kategori 'most funniest blog' ni kompem aku frust.


    terbaik afzal.

    ReplyDelete
  18. yes kau berjaya membuat aku ingat hari neh jumaaat.

    tak sedar diri betui jemah

    ReplyDelete
  19. Hihi tipah tertipu bang ..ingatkan anak dara mana tadi .. rupanya ...hihi ..

    ReplyDelete
  20. memang style lah anak dara tu..haha agak gampang disitu.

    ReplyDelete
  21. harap2 ada org cam jemah yg bc n3 ko ni afzal..skit2 tu leh jd tauladan pd derang kan...:)

    ReplyDelete
  22. haha..jemah2..

    thanks afzal atas ucpn tu :)

    ReplyDelete
  23. alahai jemah..buat apa hang lagu tu oiii.

    ReplyDelete
  24. hahahahahah.x boleh blah sungguh jemah ni

    ReplyDelete
  25. jemah hilang dirinya sendiri..heheh

    ReplyDelete
  26. adoyyyy, hahah. mak jemah konpius

    ReplyDelete
  27. jemah 2 dh xtau jantina.. lg satu kompiuz sbb kt atas nama nina, smp bwh dh jd nani plak.. "angu hak maham nol la" :P

    ReplyDelete
  28. Hahahahah memula ingat sambungan cerpen yg mana satu naik sengal aku :)

    ReplyDelete
  29. kahkahkah.. kasi sungkitt jeeee.. demm =,=' mengata lebih patut die kne pergi jgkk.. ciss

    ReplyDelete
  30. hahahaha. jemah jemahhh..<- geleng kepale

    ReplyDelete
  31. Nice entry indeed..

    btw i just voted for you for Worlds Bloggers And Social Media Awards 2012.. All the best ya... =)

    Plsssss vote me back for THE WORST BLOG OF THE YEAR @http://socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=33 "click vote di link www.bicaramakdara.com ye Thank youuuu =)

    ReplyDelete
  32. kat sini takde nak nyongket sana sini pon sbb jumaat memang dah weekend..

    happy belated birthday..!!!

    ReplyDelete
  33. ha ha ha hadoiiiii... bapok rupenyeee ! spoil. haha... jemah lah sgt nok ! ahaks

    ReplyDelete
  34. Ada juga kaum Adam yg khusyuk lepak di atas motor sambil isap rokok semasa khutbah...
    Tak boleh laa buat macam tu wahai kaum Adam semua...

    ReplyDelete
  35. keh keh keh..

    err..sorry..tumpang gelak..kehkeh...

    abeh2 je baca..jaja plak rasa kecelaruan minda..kehkeh

    ReplyDelete
  36. haha..jemah la jemah.

    nyah ghupenya

    ReplyDelete
  37. huhu..jemah ponteng..uzurrr katanya..

    ReplyDelete