Review Album : Kompilasi Terbaik 3 Suara Itik

6:43 PM


Berkat kesabaran dan usaha mereka mengayat, 3 jejaka yang dulunya hanya dikenali sebagai blogger, Ik Hanif, Mankete dan Lan Hatikubaik kini telah mengorak selangkah maju ke hadapan lagi dengan membuktikan suara mereka mampu menembusi pasaran muzik tanah air. Bermula dengan ayat2 puitis dan romantis, album yang bergenre melayu asli-pop-reggae ini dikatakan hits dikalangan remaja2 wanita, pihak PIBG dan mampu dijadikan lagu latar sewaktu main kerusi berirama lebih2 lagi single mereka yang bertajuk Itik Punya Suara, Kami Dapat Nama mula dimainkan di corong2 radio tempatan mahupun dan dijadikan ringtone.

Antara 8 lagu lain yang turut dimuatkan di dalam album ini adalah:

  1. Itik Punya Suara, Kami Dapat Nama
  2. Cinta Pundi Kencing
  3. Kentut Diam Diam, Sedut Dalam Dalam (Ost Filem Kentut-Kentut Cinta) 
  4. Bulu Dadamu Ku Sanggul Rapi
  5. Sape Azan Maghrib? (Lagu Bentuk Ketuhanan)
  6. Pam Jamban Setelah Guna (Lagu Patriotik)
  7. Aku Bukan Abah Kau
  8. Kentut Berbuih Buih
  9. Di Sana Menanti Bas, Di Sini Menunggu Teksi (penyanyi lain tumpang letak 1 lagu)
Dapatkanlah album ini di pasar2 malam dan boleh juga di dapati di toko2 jamu yang berhampiran anda sekarang. Promosi dengan setiap pembelian percuma sikat kutu selagi stok masih ada. Anda pasti terpegun sehingga menangis macam saya setelah mendengar suara mereka. Dapatkan yang original sekarang!


# Keluaran akan datang : Nantikan temubual bersama mereka!

You Might Also Like

43 comments

  1. kuantan parade ada jual x aku nk pi beli 18 copy

    ReplyDelete
  2. Ahahaha..agak menarik album baru ni kan.. bagi menyokong industri muzik GBS..saya pun beli la..ehehe :P

    ReplyDelete
  3. kah kah ...adoi la ...bulu dada mu ku sanggul rapi terbaik ...lirik oleh mankete ..hahhha

    ReplyDelete
  4. bhahahahaha kemain ekss tajuk lagu die.. geli plak nak dgr.. muahahahaha

    ReplyDelete
  5. terlaris dipasaran , keondem sgguh .. ahaks terbaikk

    ReplyDelete
  6. hahaha...terbaik ^_^..tak sbar nak beli... mlm ni trus nak g pasar mlm :P

    ReplyDelete
  7. adoi..sakit perut aku kalo dgr lagu2 ni semua.

    ReplyDelete
  8. kentut diam2 sedut dlm2 ? mcm penah buat je tok ..agagaga

    ReplyDelete
  9. nyahaha. terguling-guling kot kalo dengar lagu2 nie

    ReplyDelete
  10. pastikan 5 lagu tercalon AJL 2012....

    ReplyDelete
  11. apzal...mane nak beli nie?? auu tak sabar nak dengar nie.. jj maluri ade tak? tak pon kat times square ke? nak jugak dngr! nnt kempunan den! :)

    ReplyDelete
  12. wah..dh keluar eh? tak tau plak tadi aku pegi toko jamu xde plak nampak..haha

    ReplyDelete
  13. err..mana nak dapat album ni ek..kahkahkah

    ReplyDelete
  14. hai,sy producer one of syarikat rkaman..sy bermnat nk dgr lagu kentut berbuih tu..mane la tau meletop =)

    ReplyDelete
  15. macam best jep. pasar tani takde jual ke ? nak promot kat pakcik2 makcik2 nie.

    ReplyDelete
  16. kahkahkah. ada konsert live tak nnt ? -__-'

    ReplyDelete
  17. teringin nak dgr lagu trak ke 4. bulu dadamu ke sanggul rapi.

    ReplyDelete
  18. aku kan...haish...
    aku kan...haish haish..
    tak sabar nak dengar lagu berbentuk ketuhanan tu..yg patriotik punya lagik eksaited..hahaXD

    ReplyDelete
  19. err..abang..abang bese-bese je..just dlm dunia seni yng serba meningkat ni..kta perlu lebih bersaing ye..bersaing untuk lebih berjaya..kerana bukan senang untuk berjaya..UNDILAH SAYA!!!

    *sila baca dengan nada suara Jamal Abdullah

    ReplyDelete
  20. tersengih sengih dan terkomut komut aku menahan gelak demi menjago kesedapan adik aku yg tidow.. huhu.. tok.. sian kan la adik adik aku nak tidow.. kahkahkahkah!! nasib tak terburai hilai tawa, taip pon jd lah..

    tp gua still nak dengar demo dulu taw... tip untuk itik pulang petang..kekke

    ReplyDelete
  21. pasaran die belum meluas ke?? sebabnye, kt tempat i xmasuk2 lagi ni...i teringin nk dengar trio ni...nk sangat, nk sangat, nk sangat....

    ReplyDelete
  22. Nak download! nak download!! agagaga..mesti hitz nanti neh ^__^

    ReplyDelete
  23. ahaa boleh beli online tak tok? saya tergoda dengan lagu patriotik tue...nak psg kuat2 bila ada org masuk jamban hihi...(^_^)

    ReplyDelete
  24. lagu kentut2 tu sure nyanyi smbil kentut2 kan..muahahah terbaek wok

    ReplyDelete
  25. errrk!
    tercekek tulang bile bace entry neh.
    woot2.
    majuu laaaa buat albummm .
    lepas neh buleh ft ngn shila amzah ning and jaclyn.

    lalalaa.

    ReplyDelete
  26. Aiyak.. :) ape punyer tajuk lagu daaaaa.. :D hahahaha..

    ReplyDelete
  27. hahahha tajuk best2 je smua en.. nk beliii !!! kahkah

    ReplyDelete
  28. confirm cipta rekod kompilasi nie.. jozan pon boleh kalah nie. hahaha

    ReplyDelete
  29. bila masa man kete mcm handsome? hahahahhaa

    ReplyDelete
  30. Melaka ada jual tak? Nak beli lerrr

    ReplyDelete
  31. kena rajin kontek kak pah k-poh bg cepat popula. Taun depan 3 kategori AJL buleh sapu bersih :)

    ReplyDelete
  32. kat kl kedai mna de jual?nk beli..nk trnfer ke phone msuk jdi lgu mesej..hahahah

    ReplyDelete
  33. maaf..sy bermint nk jd pengedar album ni..sila hubungi sy dgn kadar segera..kitew blh runding harga..
    hehehe

    ReplyDelete