Kumpulan Nasyid Bazaar Ramadhan

12:03 AM

Bermula langkah dari bawah sebagai pengutip derma rumah anak yatim tepi2 bank, kini Nabiel Faan, Wancikgumuzik, Bonz Zackless dan Muhamad Jajam mengorak langkah dengan membuat album nasyid kontemporari dengan memuatkan 142 buah lagu2 orang yang dinyanyikan secara miming dan 1 track khas lagu yang digubah semula liriknya bertajuk Sirap Selasih bagi mempromosikan gerai sirap yang akan dibuka mereka pada bulan puasa nanti. Beli sirap 2 cawan, ada peluang menang adiah gores dan menang.


dari kiri : Ustaz Nabiel,  Ustaz Wancikgumuzik, 
Ustaz Bonz Zackless dan Ustaz Muhamad Jajam


(Sila nyanyikan lagu ini mengikut rentak
asal lagu nasyid Kasih Kekasih)


Sirap Selasih

Tak perlu engkau ragui
Sedapnya sirap aku nanti
Kita saling berdiskusi tadi
Dengan sepenuh hati

Ayah ibu mengakui
Sirap yang kubuat ini
Sirap pekat likat kedai Ali
Akan kubuktikan nanti

Sebelum sirap dicampurkan
Tambahkan 5 sudu gula
Pelajari ilmu dengan rela
Boleh nanti engkau cuba pula
Tak harapkan ku sorang saja

chorus:
Ku tahu kau mengagumiku
Kembang kempis lubang idongku.. ohh Kasim
Bersabarlah kawan
Saat makan kan menjelma jua

Kita akan disajikan
Dengan juadah kegemaran.. kek lapis
Di situ sudah ada
Yuyu Ali dan Kak Mimi juga..

Semoga sirap kita
Mendapat puji meninggi
Berdoala selalu
Perut tidak sakit nanti


(ulang chorus sampai raya haji) 

You Might Also Like

29 comments

  1. Nama saya mohamad zulhilmi zulkefli. Berusia 22 tahun. Lahir di lenggong perak tetapi dibesarkan di pulau pinang kedah dan perak. Sekarang menetap di bangi untuk terus mencari dan menggali ilmu.

    Mengikuti program kewangan dan perbankan. Berat badan saya terpaksa dirahsiakan. Tinggi saya pon begitu. Hobi saya ialah membaca buku dan mengumpul setem. Saya suka Menunggang motosikal kriss100. Berwarna biru.

    Saya pernah memenangi acara lompat dan lari dalam guni semasa darjah 2. Pernah makan burger dengan kawan-kawan sambil sengih sebab terlupa tutop zip.

    Cuba terangkan pasal diri anda pulak. Saya Nampak anda mempunyi ciri-ciri yang best. Anda agak kiut. Tampan. Cun. Cantik. Menarik.


    Ehhhhh…. Silap komen ke ni.. ;p

    ReplyDelete
  2. awat lirik dia aku nyanyi macam lagu orng mati.?

    ReplyDelete
  3. Owh Maceh.. ;D

    Ninpou : Kirigakure no Jutsu

    ReplyDelete
  4. hahahahahahahahaha.. ko tunggu Mohd Norafzal.. hehehehehehe

    ReplyDelete
  5. hahahahaha..gmbo ustaz yg ke-3 tu awat gitu?hahahaha..sengal!

    ReplyDelete
  6. Gila. sakit perot aku nyanyi lagu ni. haha

    ReplyDelete
  7. kah kah kah kah... sengal..!! muka aku diedit sesenget kepala otak kau apzal oiii....

    ReplyDelete
  8. Hahahaha..Mimpi Ngeri worrrr..hahaha

    ReplyDelete
  9. mengong lah tok ketua ni tau tak..
    wa dah ter nyanyi tapi slow2 jelah
    kang tak memasal puan ibu bangun
    kureng kemachoan wa -,-

    ReplyDelete
  10. hahahahahahahahahahahahahahha..berair mata aku baca woih..hahahahahaha..tak sempat baca entry dah guling2..awat la mata yang ke3 tu cenggitu..kalau ngantok sangat dok umah je lah tapayah nak buat alebem..hahahaha ngekkk kau tok

    ReplyDelete
  11. kahkahkahkah... sakit perut den nyanyi. siap ikut rentak lagi uuu.~!!

    ReplyDelete
  12. nape name yuyu ali ade? hahaha

    ReplyDelete
  13. sumpah yg ni paling klaka !!!!hahahahahaha..tolong..aku takleh berhenti gelak tok..hukhuk..tgk komen first tu lgi aku mau berguling...haha

    ReplyDelete
  14. bila nak wat shoe kat kuantan ni x sabar nak amik gambar sesama

    ReplyDelete
  15. hahaha...menjadi-jadi lawak awak~


    kesian boni...macam orang mengantuk kena paksa jual sirap...jadilah tu..kikiki

    ReplyDelete
  16. mekngong punya entry... aku dah lah x leh gelak kuat2...sakit masih terasa... kihkihikihki sengal tol lah

    ReplyDelete
  17. 142 lagu? untung pacik beli ni ha... bapo inggit sekeping ni ha...hahakhahak... tbaik..hoho

    ReplyDelete
  18. hmm..nmpak masa depan cerah grup ni...bakal menguasai industri sirap tempatan

    ReplyDelete
  19. bhaaahahhahahahaha! hancus memori kanak2 aku cenggini tokk =))))

    ReplyDelete
  20. adoi la hai...kena godam plak lagu kumpulan inteam ni..hehe...bersembur air liur nyanyi lagu sirap selasih nih...

    ReplyDelete
  21. adoiyaiii, rasa nak sepak muka sdri ja bila baca sambil bersenandung bagai...nakal ek...

    jom le join contest


    http://cintazulaikha-ummi.blogspot.com/2012/04/contest-walid-dan-ikha-bubble-dialog.html

    ReplyDelete
  22. zaza kenal boni je..hehe.. amboi2 tok pandai sungguh dia..

    ReplyDelete
  23. bila nak release album tu?^_^.psstt sapelah tulis lirik tu kan :p

    ReplyDelete
  24. kah3...memula remy tak perasan pic tu...... biler dh habis baca baru perasan......he3...
    ohsem ler....

    ReplyDelete
  25. adoi tok..lawak giler tngok muke depa..muke nabiel nmpk paling soleh tuh!haha
    lirik lagu tu!adeh saket perut..terbaek tok!

    ReplyDelete
  26. muka sengsorang xmenahan! bahahahahaahah

    ReplyDelete
  27. wah macam best jer lagu2 mereka...bila album nie nak keluar tok?

    ReplyDelete
  28. Dah tujuhpuluhtujuh kali ulang lagu niey tok! hahaha~ ustaz........nak sign?? heee :D

    ReplyDelete