Blog Sihatimerahjambu

Selamat Hari Guru : 17 Tahun Telah Berlalu

9:00 PM

Assalam,

Selamat Hari Guru, aku nak post semalam.. tapi wordless wednesday kan? Gamaknya gambar kondom je la aku taruh. So aku bawak entry hari guru ke harini la ye. Oh ye ni gambar lama2 ni, kalau tak silap aku gambar sebelum masihi ni. Sila cari mana satu aku menggunakan kanta pembesar dan sila buang taik mata yang masih berbaki bagi mendapat gambaran yang lebih jelas.

*Dinasihatkan bagi sesiapa yang tak dapat menerima kenyataan betapa comelnya si penulis sila tinggalkan entry ini serta merta kerana dikhuatiri akan mengalami sindrom2 muntah hijau 7.8 skala ritcher, sakit ulu hati dan taik mata keluar membuak2 macam buih sabun. Harap makjah

Heh sekilas ikan di air, boleh ku tau sape yang paling
comel sambil tersenyum kat situ :D


Kalau korang tak juling, mana satu aku dalam gambar?


Muka cover majalah macam aku ni seharusnya interprem
kat setiap gambar yang diambil


Ni aku ngan classmate aku menghadiri wedding budak
klas aku gak. Depan aku tu la cikgu sayang aku :)


1st Gathering lepas habis form 5 kat hotel Equatorial
Bangi bersama bekas rakan kelas darjah 6 Melati 1995.


Dari sisi belakang mati2 aku ingat Aaron Ajis waktu
kecik2 dulu. Rupa2nya gambar aku tu..


Sape lagi berani tegur kalau ketua pengawas
setat main kat blakang kelas kan? Kahkahkah


Gambar terkini cikgu kelas aku 6 Melati 1995 ngan anaknya yang cun



Cikgu aku, Puan Sabidah
3 tahun aku belajar di Sekolah Rendah Taman Cuepacs
17 tahun sudah aku memanggil gelaran cikgu kepadanya..
Tapi kami masih lagi berhubung setiap masa dan ketika
Setiap tahun aku mesti mau datang beraya ke rumahnya
Cikgu mungkin bukan ibu saya
Cikgu mungkin bukan siapa2
Tapi cikgu la pendidik yang memacu jalan hidup saya
Tanpa cikgu, saya takkan kemana2
Terima kasih cikgu.. terima kasih!

SELAMAT HARI GURU


p/s : Aku sangat berbesar hati punya cikgu kelas seperti Puan Sabidah. Moga Allah
        limpahkan segala rahmat dan keberkatan ke atasnya di dunia dan akhirat. Amin

You Might Also Like

34 comments

  1. bajet retis,,, hehe
    sayang cikgu-cikgu kan?

    ReplyDelete
  2. uwahh ada gambar ..sis takdak pun gamba cikgu masa skolah..yg adapun dlm gambar kelas..mana boleh bwk kamera g skolah haip2

    ReplyDelete
  3. ternyata ko sangat comel dan jambu..hahaha

    ReplyDelete
  4. selamat hari guru. syang guru. syggg sgt tau. sobsob

    ReplyDelete
  5. Tercari2 mana la si rain ni..mesti hang paling nakal kan? =D

    ReplyDelete
  6. pasai cikgu lah..sampai la ni aku x merokok

    ReplyDelete
  7. dalam gambar2 tu dah ternampak kesengalan nya....he3... tapi bro kechik2 dulu nampak gelap sikit......
    eh betul ke???

    ReplyDelete
  8. Berburu ke padang datar, dpt rusa belang kaki, Berguru kepalang ajar, Ibarat bunga kembang tak jadi,

    ReplyDelete
  9. abg long baik-baik dgn cikgu sabidah tu mesti ada maksud kan hahaha....

    ReplyDelete
  10. hihi..mmg azali sengal dr kecik..patut laaa...tp biasa la kn..ketua pengawas buat apa pon boleh...

    ahaha

    lebiu

    ReplyDelete
  11. aku terpaksa komen..di bimbangi akan muntah hoji 7.8 skala ritcher..hhaahaha

    ReplyDelete
  12. Dah tau yang mana, mestinya yang paling over senyum. haha..

    ReplyDelete
  13. ternyata apjal mmg jambu.. hehe

    ReplyDelete
  14. folo blog ni sebab tuan punya blog ni comel..:D

    ReplyDelete
  15. budak paling comel kat sekolah ye apjal...selamat hari guru untuk semua cikgu ^__^

    ReplyDelete
  16. Gila la gambar oldskul sume. 17 tahun telah berlalu. Dah tua la kiranya kau ye? Titew bawu abeyh tetoyah jewww! Haha.

    ReplyDelete
  17. peh ketua pengawas mkn rasuah, seludup kemera ke sekolah, haishh :p

    ReplyDelete
  18. senang je nak cari kamu dalam gambar..tengok dahi je dah kenal..
    hahaha

    ReplyDelete
  19. TOK TOK.. ada orang tak.. RAWR!!

    SELAMAT HARI CIKGU

    ReplyDelete
  20. cmna leh tgkp gmbar tyme skolah rendah ? kitorg xleh pun. bwak kemera kna rmpas.. xde gmbar kngan pun tyme skolah rndh..huhu

    ReplyDelete
  21. tengok dahi dah tahu yg mana satu tok hihi...

    ReplyDelete
  22. hahahahahah tersangatlah jambu nokk! hahaha

    ReplyDelete
  23. wiwit pengawas ruoanya dia dulu

    ReplyDelete
  24. tgk gambo dah tau mane 1 kau tok...wakaka..klaka ah ! tapi comel...hehe

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. kita takde pun gambar sekolah dulu2...tok ketuat asalnya ketuat pengawas ek..hehe

    ReplyDelete
  27. Wah! Memang happy betul time sekolah dulu.

    ReplyDelete
  28. Pn sabidah masikon ni cikgu aku jgak long mase darjah 6. 6 mawar....

    ReplyDelete
  29. mcm ni la ank murid yg bagus, syg giler ngna cikgu dia XD

    ReplyDelete