Blog Sihatimerahjambu

Garam Dari Airmata?

11:34 AM


Salt Made From Tears adalah jenis garam berperisa yang kononnya diperbuat dari air mata manusia. Garam2 ini dijual oleh Hoxton Street Monster Supply di London. Kedai ini adalah sebahagian daripada Ministry Of Stories, merupakan pusat penulisan kanak2. Salt Made From Tears telah dibangunkan oleh Studio Weave, Halen Mon, dan We Made This.






Garam itu diambil dari manusia yang mengalami pelbagai emosi, dan dalam pelbagai situasi. Korang boleh mengambil garam yang dibuat dari; air mata kesedihan, air mata turun semasa bersin, air mata turun sewaktu mencincang bawang, air mata ketawa dan air mata kemarahan. Masing-masing mempunyai rasa yang berbeza. Garam yang dibuat dari air mata kesedihan mempunyai rasa yang sehalus lavender, sempurna untuk dijadikan perasa bahan2 mentah yang terdiri daripada organ2 dan bahagian haiwan.






P/s : Nantikan garam keluaran aku plak, air mata yang keluar time aku sembelit!

You Might Also Like

23 comments

  1. eiii...
    sapa la yang relA nak ambik garam ni..hahah

    ReplyDelete
  2. Salt made from tears of Teran nak berak xde ke? hohoho.. tp yang last tu mcm bunga2 jer....

    ReplyDelete
  3. gila ar x sanggup nk mkn cam gini

    ReplyDelete
  4. aku cop dulu hang pya garam...kahhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  5. wahahaha..air mate tyme sembelit tu tak tahan..kompom xde org nak beli..;p

    ReplyDelete
  6. haha..macam2..jenis air mate pon boleh buat produk...

    ReplyDelete
  7. Gelinya garam time sneezing. Mesti dah bercampur dgn garam hingus. Takde keja betul derang ni.

    ReplyDelete
  8. macam rempah ratus je bentuk2 dia

    ReplyDelete
  9. tak sabar rasanya nak tunggu air mata sembelit ko tu.pasti aku akan borong habis2an..hahahaha

    ReplyDelete
  10. zal.... remy nak sebotol......
    air mata sembelit tu...he3

    ReplyDelete
  11. hahaha.tp aku mcm ak caya je tu airmata..x selera lah aku nak guna buh dlm gulai aku.dibuatnya yg menangis tu ada ketumbit ..naya..hahahaha :P

    ReplyDelete
  12. terlebih garam biasa mahu darah tinggi..kalau terlebih garam pelik2 ni??


    erkk...air mata sembelit tokk!!

    ReplyDelete
  13. erkk..tu pon boleh jd produk jugak..

    ReplyDelete
  14. Ade2 je kan..
    But nice info..
    huhuhu..rasanya ade ke kat mne2 kedai gune garam2 ni..hihihihi..:p

    ReplyDelete
  15. ni letak dalam masak lemak kompem mak mertua sayang lebeh..

    ReplyDelete
  16. haha..air mata ketika meneran..memang kaw tuh

    ReplyDelete
  17. ade jugak salt yang berjenama cenggitu... :P

    ReplyDelete
  18. Tak lalu aihh nak makan letak garam ni.puihhh...

    ReplyDelete
  19. garam laughter tu agk2 boleh buat org gelak sepanjang hari ke...hehehe

    ReplyDelete
  20. Air mata yg keluar time smbelit. Haha, lawak =D

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/studying-is-my-priority.html

    ReplyDelete