Sue Hashim In Da House

9:21 AM

Assalam,

Taraa!! Taraa la bukan Tora. Ape pulak la yang aku nak citerkan hari ni kan? Sape Sue Hashim tu? Tak taula korang familiar ngan nama ni atau tak, tapi nama ni cukup gah di Malaysia. Ok2 dia merupakan seorang make-up artist yang telah berjaya memekapi ramai artis ternama seperti Aaron Azis, Erra Fazira, M Nasir, Farah Fauzana, Siti Nurhaliza eh senang cakap ramai la artis dah dapat sentuhan hasil kerja tangannya itu. Kebanyakkan customernya adalah dari kalangan VIP dan VVIP.

Seyes aku suka cara dia touch up muka artis, kena ngan tema event takde la memvavi buta dah serupa macam wayang pekji. Aku tak suka mekap yang tebal2 klakau *tetiba teringan Aziz Satar dalam cerita Seniman Bujang Lapok. Selain mekap dia juga ada buat bukak Bengkel Intensif Solekan yang mana kalau aku join kompem2 jadi mak2 gitu aww hahaha.

Bengkel di Jabatan Perdana Menteri, Putrajaya

Bengkel di Hospital Besar Kuala Lumpur

Bengkel di Universiti Malaysia, Kuala Lumpur

Solekan untuk program Safiyya di TV9

Make-up team bersama Siti Nurhaliza

Make-up team bersama Mawi

Make-up team bersama Faizal Ismail

Make-up team bersama Erra Fazira

Ruangannya dalam Harian Metro

Ruangannya dalam Pancaindera dan majalah Ratu Sehari

Hasil solekan untuk Alyah dan Diana Amir

Hasil solekan untuk Lisa Surihani dan Saheizy Sam

Hasil solekan untuk Yana Samsudin dan Siti Nurhaliza

Dan dia juga banyak menyertai program2 besar di tv sebagai make-up artis antaranya ;

AIM '17
AL HIJRAH
SAFIYYAH
IMAM MUDA
BILLBOARD NTV7
NTV7 TOP HOST
SAMPAIKAN MERDEKA RAYA
MACAM MACAM AZNIL
MYSTARZ LG

eh macam2 lagi lah..

Sebenarnya banyak lagi gambar dan info2 mengenai dia ni. Kalau korang nak tau lebih lanjut apa kata korang terus ke blog dia. Klik banner di bawah untuk ke blog dia :)


Haa mesti korang curious apsal aku cerita pasal Sue Hashim ni kan? Untuk pengetahuan korang dia merupakan jurumekap untuk wedding aku nanti :) dan yang beshnye dia ni MAKCIK AKU hahaha. So kalau yang berminat menggunakan khidmat dia korang petik je la nama aku. Cakap korang kawan Along Bang Nor *tu panggilan aku dalam keluarga, Bang Nor tu nama singkatan bapak aku




P/s : Camner la muka aku kalau kena solek

You Might Also Like

23 comments

  1. Perghh retis laa GBS nyer mafia nih... MENGERANG baca entry nih

    ReplyDelete
  2. untung lah mak cik make up artis

    ReplyDelete
  3. Wow
    Untunglah ada juru mekap terkenal

    ReplyDelete
  4. along bang nor..nanti titew tawen nak suruh diew mekap yewww..awww

    ReplyDelete
  5. biar betul dik...ko baru nak share sekarang...akak dah kawin camne????ha ha ha...nak make up gakkkk tapi kat umah je lah boleh??

    ReplyDelete
  6. walamak patutlah afzal buat entry sal dia dan banyak pic dia...rupa2nya aunty afzal huhu

    ala nak ker dia mai utara kalau eyza tempah hihi...

    ReplyDelete
  7. perghhh ! untung la along bang nor. huhu

    ReplyDelete
  8. singgah sni...dh tgk blog dia..comel la dia makeup:)

    ReplyDelete
  9. hai abglong nor.. kalo petik naama ko dapat free ke apzal? kalo camtu, aku pon nak lah...

    ReplyDelete
  10. along bang nor bakal di mekap oleh sue hashim...retis gituuu. hehe.

    ReplyDelete
  11. along bang nor pun retis jugak...... cuma kurang femes kat alam nyata..... alam maya dah lama meletop2...... tapi best kan.... save budget utk make up.......

    ReplyDelete
  12. gilerrr untungla zal...mmg shida oder form lepas nih ^_^

    ReplyDelete
  13. zal jemput join GA shida tgal lg smggu nih...errrr official x jemput kat sini ^_^

    ReplyDelete
  14. pergh aku rasa nk jd mak andam la pas ni :D ahaha

    ReplyDelete
  15. awat la ceq nk nikah lmbt lg..kalo x nk tempah siap2 jurumekap abg long nor nie..=,=

    ReplyDelete
  16. pergh!! lepas ko kena make up dengan dia ni, pasti kelihatan seiras shaeizy sam!! pergh..

    ReplyDelete
  17. suka dia sebab pakai tudung. nice :)

    ReplyDelete
  18. rupanya dia pun ada solek sepupu akak..apalagi akak pun buat entry lah pasal dia...

    ReplyDelete
  19. Uyohhhhh!!!! wedding pakai make up artis lagi....mesti hensem kau nanti..hehehhe

    ReplyDelete
  20. kalau cakap along bang nor nanti dapat sponsor make up mase kahwin ye apjal..hehe..terbaiklah makcik apjal ni.make up retis gitu

    ReplyDelete
  21. kalo free akak pun nak lah.. along bang nor yg rekomenkan ni hehehehhe

    compom kau ensem giler pasni ^_^

    ReplyDelete
  22. hmmm order lah satu, erk aci tak main order order ? hehehe

    ReplyDelete