Blog Sihatimerahjambu

Selepas Tiga Belas Tahun

2:07 PM


As salam,

Keje aku memang cenggini. Keje panggil2 orang ajak jumpa, tak kira la blogger, kengkawan atau hape. Aku rasa dah macam PR plak. Haritu kawan aku kua idea, ajak geng2 lama ngeteh. Lama mana? Kawan2 13 tahun yang lepas.. kawan2 lepas SPM dulu. Tahap kuno dah ni.

Teh Tarik Session, lepak2 sambil chit chat. Takde buat benda2 berat macam gotong royong atau baiki perparitan yang tersumbat pun. Sesekali sembang, 2 jam rasa macam tak cukup. Tu baru 6 orang yang datang sebab last minit punya plan. Tu pun kitorang kecilkan skop kawasan. Sekitar Kajang-Bangi-Putrajaya. Oh bapak2 orang semuanya, cuma sorang je bujang tua kahkahkah (terima lah hakikat yang kawan kita sorang tu dah nak kawen :P)

Restoran ni bukan Yus kumpulan Jambu punya tau. Nama sahaja sama..

Lokasi Restoran Yus tepi highway SILK je. Senang nak cari. Tak banyak yang dibincangkan, lebih kepada tanya khabar masing2. Semua dah beranak pinak, dah berkerjaya hebat2 belaka. 1st met kita mungkin unformal dan kurang penyertaan, tapi aku akan pastikan meeting kita akan diteruskan.. macam cadangan kawan aku 3 bulan sekali.

Selepas 13 tahun kan.. berjumpa lagi kita. Aku harap takkan berhenti setakat itu. Insya Allah kita akan berjumpa lagi. Sebelum tu ni sempat gak aku edit gambar2 korang, dulu dan sekarang. Ada beza tak? :)


Ahmad Afifi. Cermin mata ngan perut ko lain ehh??


Mohd Naiem. Bakal menamatkan zaman 'bujang'nya


Fadhlur-Rahman. Bercita2 nak amik alih Lim Kok Wing


Shaukhi. Ko makin commell, takpe2 poket lebat. Status single :)


Saifullah. Pegawai PTD dan sangat penjimat orangnya :)


Yeah we're former student of MRSM Terendak 2000. Aku yang mana? Alahai opkos la yang oaling comel dan kiut sangat antara semua kahkahkah


P/s : Tengah prepare for blogger gathering plak :)

You Might Also Like

17 comments

  1. MRSM Terendak? Weyyyy, kau sama skola ngan bestfriend aku masa kat UiTM rupanya. Taktau kau kenal ke tak. Hohoho :D

    ReplyDelete
  2. aku sekolah menengah kebangsaan je

    ReplyDelete
  3. kalau macam tu aku cadangkan ko tukar nama jer tok ketua... boh nama afazjejakkasih ha ha ha ^_^

    p/s: moment paling best bila dapat jumpa kawan2 masa sekolah rendah and menengah... byk tullllllllll perubahaanya ^_^ keep it up bro

    ReplyDelete
  4. sejak kawen ni ligat ye buat perjumpaan itu ini..tak best ke kawen??muahahahahh

    ReplyDelete
  5. best noo sekali sekala jumpa kawan2 lama... lain beza rupa semua dulu dan sekarang... tp awat tak letak perbezaan gambaq afzal sama hehe..

    ReplyDelete
  6. dulu aku panggil Hafzal skrg afzal.. meoeeeeewwwww

    ReplyDelete
  7. sejuk perut nengok muka banglong sekarang. alahaiii cair. kahkah :p

    ReplyDelete
  8. haaa, bestnya reunion bwk majalah skolah.

    gua takpenah merasa gambar ditempek dlm majalah skolah.

    masa skolah rendah mmg xda majalah,masa skolah menengah form1-4 masa tu skolah tu masih baru,baru 6tahun
    form 5 terlambat sebab majalah skolah dibuat 2tahun skali je.

    haaa sadis gilaaaa :(

    ReplyDelete
  9. korang bawak potty tak? :p:p memang comey comey sumer nyer.

    ReplyDelete
  10. walamak...semua dah semat2 dah hehe

    ReplyDelete
  11. hahaaa...hampehh zal..kalo comel semua dia kalo xcomel smua org lain..xaci btul ^_~

    ReplyDelete
  12. comel2 muka korang tp masa skolah dulu la .. hehe .. gurau je la, tp to be honest mmg best skali skala jmp kawan lama macam ni

    ReplyDelete
  13. best nyer bila jumpa kawan2 lama......

    ReplyDelete
  14. mana yg nak ambik alih limkokwing tu ?? meh sini nak tolong ..hahhaha

    http://ordinarygurl-sue.blogspot.com/

    ReplyDelete