'> Aku Sangat Comel Di Perarakan Maulidul Rasul | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Monday, February 4, 2013

Aku Sangat Comel Di Perarakan Maulidul Rasul


As salam,

Sepatutnya aku dah keluarkan entry ni last wik, tapi aku baru dapat gambar. So lambat la sikit ye. Ni 1st time aku terlibat ngan perarakan Maulidul Rasul kat Putrajaya. Pagi2 sebelum subuh aku dah kena sampai kat HQ. Korang tengok la gambar2 yang aku publish ni ok

Dah macam gelandangan dapat bantuan makanan plak aku nengok. Makan nasi lemak pagi tu

Pagi2 dah dihambat berbaris. Korang boleh bayangkan, jauh ya amat opis aku nak ke masjid Putra!

Ni jabatan apa aku pon tatau tapi bagus, dengar kata. Berbaris siap angkat2 tangan (serupa sekolah)

Oh ni sepanduk jabatan aku. Bukan aku buat, kalau aku buat ensem lagi kot

Aku comel, kawan aku ayu.. sesuai jadi model iklan kapur barus perisa straberi

Ko tengok ada jabatan bawak kompang. Aku ingat perarakan berkhatan join skaki

Ni antara muka2 geng pertahanan awam yang escape perbarisan dengan alasan senggugut

Mamat depan tu buat2 pandang blakang. Takut orang kata menunjuk2 emsem

tertido sebab rasa empuk nak kuda. Kalau naik kambing atau kuda laut mungkin dia tak macamtu

Dorang dijemput khas dari Papua New Guinea, menunggang kuda sambil menggunakan sempoa.

tengah berarak tu tetiba aku tengok ada orang terbang atas kitorang

Terbang2 gak, jangan ko kencing atas kitorang sudaahh

Disebabkan dia asyik amik gambar orang, aku dengan ikhlasnya amik plak gambar dia. Kesian

Semua semangat berarak ke arah masjid putra. Yang baju hitam tu lost, tengah cari barisan balik

Ramai tak? Ramai tak? Seronok gak ramai2 berarak kat sini. Kenal kawan2 baru

Kat dataran kitorang sekali lagi berbaris sementara menunggu ketibaan DYMM YD Agong

Ni la keje aku hari tu, tolong amik gambar untuk Jabatan.

Aku bersyukur dan berbangga yang kita berkumpul beramai2 haritu bagi menyambut 
kelahiranjunjungan besar Nabi Muhammad saw. Bukan setakat perarakan semata2 tapi 
aku lebihharapkan yang Nabi itu sendiri menjadi idola di jiwa setiap umat islam yang ada.

Apa lagi yang boleh aku gambarkan? Hanya tersenyum puas. Harapan tahun depan
dapat join lagi insyaAllah :)





25 comments:

  1. eh,ensem jugak ko ni..aku baru perasan..selama ni tak perasan pulak..hahaahahaa :)

    ReplyDelete
  2. terbaik la bro..hijo gituwwww

    ReplyDelete
  3. bro..apsal ko makin kurus...orang kalau dah kawin makin gemok...hohoho...

    ReplyDelete
  4. ala tome tome . hihihi . macam best je berarak ramai ramai . hihi :)

    ReplyDelete
  5. bestnyeee..

    oh yee, jemput join bang http://milikhusnahumairah.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-kenali-ipt.html

    ReplyDelete
  6. perghh ijau..
    baideweii..jabatan sy yg dpt johan aritu..wakaka

    ReplyDelete
  7. segak bergaya.....senyum semacam je....maklumlah bila dah siap berbaju melayu lengkap...ehem ehem

    ReplyDelete
  8. eh sama je wana baju ngan kem kitorang. patutlah kitorang tak menang.. u ols tiru eh.. :P

    ReplyDelete
  9. dan semoga tahun depan menu nya bihun goreng pulak..kan??
    jahhah

    ReplyDelete
  10. seronok2 da lama tak p perarakan maulidur rasul

    ReplyDelete
  11. comel la tok ketuat...... makin berseri...... mcm pengantin baru jer...kaler hijau pulak..... he3....
    seronokkan kalau majlis2 cam nie..... meriah....

    ReplyDelete
  12. amboii..suci bebenor muke...haha..mmg nampk meriah...ct pon slalu gk nk escape..tp xbrjaya..hehe

    ReplyDelete
  13. Tak berpeluh pun muka kau ...kata jalan jauh..hehehehehe

    Gambar yang cantik bro...senyuman yang amat manis...serius..

    ReplyDelete
  14. alololo comel nyer. baik2 jer semua berarak. bagus, keep it up.

    ReplyDelete
  15. salam maulidur rasul
    selamat hari jadi abam
    thanks doanya
    :)

    ReplyDelete
  16. walaweyhhh ! hehhee... comey lar jugOOkss ~

    ReplyDelete
  17. Ofis akak hantar wakil pakai baju melayu kaler merah. Ada ko jumpa?

    ReplyDelete
  18. tolong ambik gambar untuk jabatan ke tu.. ka nak duduk rehat. penat kata kan:)

    ReplyDelete
  19. kadang2 rupa bapak orang..
    kadang2 rupa bapak ayam pon ada :D

    ReplyDelete
  20. wah..sangat comel..hahaaha..

    ReplyDelete
  21. kan dah gtau seoul garden kat festival city...

    :P

    festival city KL....kata keje kat kl...kerat jari kang kalo x tau :P

    ReplyDelete
  22. meriah jugak kan perarakan..
    hijau tu.. cantik colour baju..hehe:)

    ReplyDelete
  23. eh hari tu aida tengok part jejaka baju hijau nie berarak tak nampak pun afzal.. nyorok eh? hahaha.. cantik lah kaler hijau tu.. menyerlah gitu. :P

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com