'> Aku Kena Paksa Kahwin Lagi Satu! | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Monday, April 22, 2013

Aku Kena Paksa Kahwin Lagi Satu!


As salam,

Ahad minggu lepas, pakcik aku datang rumah. Dia kata ada menda dia nak bincangkan. Dalam sibuk2 sepupu aku nak kahwin, dia meninggal plak. Jadi pakcik makcik aku sepakat meminta aku kahwin lagi satu. Keluarga belah perempuan pun ada datang rumah aku menyampaikan hasrat yang sama. Giler kentang!

Aku tengok bakal isteri arwah sepupu aku cantik. chinese look. Kira kalau digandingkan ngan aku ni kompom paling busuk pon anak mesti serupa Izara Aisyah. Dalam dorang tunggu keputusan aku, dengan balai dan khemah dah naik.. orang kampung dah penuh umah merewang.. aku teringat wife aku. Macamana kalau wife aku tau? Dah la dia tengah pregnant. Aku jadi serba salah samada menerima keputusan yang dipersetujui kedua2 belah pihak ataupun jaga hati isteri aku..

**********

Aku lantas mencari isteri aku kat dapur..

'Ayang.. ayang kata semalam, pagi ni ayang nak goreng mihun kan? Abang pegi beli ea?', tercungap2 aku. Wife aku berkerut.

'Err abang ni dah kenapa? Bangun2 pagi terus tercungap2 cenggini? Ni mesti abang ada mimpi bukan2 ni kan??', tersengih2 wife aku melihat keletah aku.

Kusut betul aku. Mati2 aku ingat bebetul aku kena paksa kawen.. sekali mimpi daa. Pastu aku cerita la yang aku kena paksa kawen lagi satu. Berdekah2 wife aku gelak. Cheh dia memperkotak katikkan aku rupanya ye.



Tengokla nanti kalau aku bebetul kawen dalam mimpi.. tanak jemput dia datang.

Tapi aku rasa dia tak heran langsung kot. Yela mimpi je pon kan?kan?






24 comments:

  1. aku nak datang...sebab aku nak jadi mak pengantin pompuan tu..hahahahahahaahaa

    ReplyDelete
  2. dan dan je kan... mesti tok ketua ingat kekasih lama nie... agagagaggaa

    ReplyDelete
  3. tu la ko tak tahu.. gelak dia tu ada makna tu .. la la la la... ko ni... ada ati rupe-rupenya nak pasang gi 1 ek...?? hahahaha >..<

    ReplyDelete
  4. apa punya mimpi ni zal...time isteri pregnant lak tu...ish ni mesti tak basuh kaki sebelum tidur...

    ReplyDelete
  5. mainann tidur semua tu, tapi aku percaya kau ada paang angan2 pasai tu sampai termimpi2. heishh dah nak jadi bapak budak, makin melarat peel kau yer afzal.

    ReplyDelete
  6. eh kak zanif dah pregnt ek?alhmdlh...mabruk both of u

    ReplyDelete
  7. hai tok, nasib mimpi je..haha

    ReplyDelete
  8. mimpi pun petanda jugak tu..

    (saJE BAkor...

    ReplyDelete
  9. hahahhha...mimpi rupanya..
    Tak pasal2 kena ketawa ngan bini..kikiki

    ReplyDelete
  10. tau sgt lah taktik permainan ang ni afzal woii semua nya byg2 sj hahahaha tp nice try doh hahaha
    at least seronok gak layan mimpi cam tu kan...kehkehkehhh

    ReplyDelete
  11. ni mesti kes tido tak basuh kaki haha

    ReplyDelete
  12. mati2 ika ingat citer tu betol..mimpi rupanye -_-

    ReplyDelete
  13. hahaa .. orang kata , mimpi tu kita terbalikkan .. mean , u tak kawen dua lah .. hehe. jangan caye saya k ..

    ReplyDelete
  14. amboiii nak kawin lagi 1..hihihi..nanti anak abg dok kick tanda protes..hihi

    ReplyDelete
  15. kemain lagi dak apjal mimpi nak kawen satu lagi..ni mesti ada ura ura ni..jangan mulakan cari masalah ye tok apjal.

    ReplyDelete
  16. ada hati konon....... nasib baik takde mimpi basah sekali....ops!!!! sensor!

    ReplyDelete
  17. Hahaha...ada hati ker nak menambah cawangan?..hihihi..nasib baik mimpi je, klu betul tak tau lah..kena dah kot!..kihkih..:P

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com