'> Lelaki Atau Perempuan? | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Thursday, April 4, 2013

Lelaki Atau Perempuan?


As salam,

Wiken hari tu mak aku ajak pegi jenjalan, cuci mata tengok baju baby. Huh aku mendengus tajam, kalau nak diukur tahap ketajaman dengusan aku tu..dah boleh buat asah pensil! Bukan apa pada hemat aku awal lagi kot nak beli baju baby.

Tapi akhirnya aku pasrah. RM300 dibelanjakan hanya untuk 2 jam sahaja! Aku ingatkan nak tengok2 je, alih2 terbeli plak. Ternyata hati aku terlalu nipis untuk menahan godaan chewah hahaha :D Aku ngan wife beli baju neutral, baby lelaki pompuan boleh masuk. Ye la hari tu scan tak nampak plak jantinanya.

Dalam asyik membeli tu, sampai rumah baru aku perasan yang aku terambil baju baby girl. Mak aku tepuk dahi, abah aku plak tepuk amai2 (praktis nak main ngan cucu). Camner boleh tak perasan. Hmm. Mak aku senyum lebar. Dia agak wife aku memang mengandungkan baby girl. Ada sebab2 yang dia kata macamtu.

Pertama ; sebab wife aku eksaited nak beli baju pompuan
Kedua ; sebab wife aku suka pakai kain je kemana2
Ketiga ; sebab katanya badan wife aku melebar sisi, kalau membuyut ke depan.. baby lelaki.

Korang boleh agak sendiri la mana satu wife aku, melainkan kalau korang mengalami
masalah juling2 itik.. boleh mendapatkan talian hayat di kaunter 8.


Aku punya rasa? Entahla. Kata orang kalau wife kita nampak comel semacam je.. baby pompuan kot. Aku nampak macamtu gak. Tapi aku tak kisah pun either lelaki atau pompuan. Asalkan wife aku sihat, baby dikandungnya pun sihat, cukup sifat dan selamat dilahirkan nanti :)

Sekarang pun aku ketagih.. tak boleh tengok barang baby depan mata aku mesti aku nak beli :) Sekarang mak aku plak dok marah2 aku beli baju baby banyak sangat. Hahaha fadan mukhe diye kahkahkah

P/s : Daripada pengamatan korang, agak2 anak aku lelaki atau pompuan?

34 comments:

  1. lelaki ! haha kalau pmpuan ibu tak berseri sebab seri tu turun dekat anak .

    atau kadang2 kita beria ia nk prempuan tapi last last lelaki , haaaa ? maaflah cuma tekaan , kehkeh

    ReplyDelete
  2. emm..klau tgk tang perut dia tak nampak sgt dalam pic nih..tp dah sebab ke3 tu kata gitu..so kebarangkalian tu pompuan la kot..tak kisah la kan..janji selamat semuanye..ko tetap jadik bapak gak Zal..heheh..

    ReplyDelete
  3. semoga selamat semua nya bro

    ReplyDelete
  4. semoga perempuan..heheh

    #eh..nampak tak gadis baju hitam tu tunjuk jari gitu..tau tak apa makna nya,??itu maknanya dia bagitau.."sekali tembak"

    muahahahah

    ReplyDelete
  5. Wife ko cumel..aku leh cam, tapi kalau suh carik or teka ko..maybe aku juling katak puru nak carik..hahahahaa

    tak kisahlah , asal, isteri ko n anak sihat..tapi bapak dia kena sihat jugak..untuk tukar lampin memalam..
    .
    .aku rasa lelaki kot..

    ReplyDelete
  6. hahahah lelaki kot.. pasni leh la wrestling ngn papak dia ahhahaha

    ReplyDelete
  7. baby lelaki..(hamboi kemain kondifennya)..hihi

    ReplyDelete
  8. member ofis ni plak kata kalo muka mak berseri2 tu anak lelaki.. sebab anak lelaki tak amik seri mak dia. aku rasa lelaki haha

    ReplyDelete
  9. betul tu, asalkan baby n isteri sihat.

    ReplyDelete
  10. mesti semua bini kau kan???
    hahahahaha

    ReplyDelete
  11. satu lagi weh.. lau anak lelaki cer perati idung isteri ko kembang tak...?? kalau kembang (bukan sebb riak) bentuk dia kembang jer ah itu anak lelaki le tu ekekek...

    ReplyDelete
  12. haahla, nampak comel wife kau.. ;)

    ReplyDelete
  13. salam..
    comei3! ^_^ bby girl kot..ngeee..
    confident jer kann..btul..xkesa boy or girl yg penting mak ngn bby sihat..=)

    ReplyDelete
  14. tgk gmba macam tak ada orang yang mengandung...hahaha...mungkin yang pakai jubah kot...harap2x dapat anak laki dulu..haha

    ReplyDelete
  15. hehe...mcm tu laa bila nk dapat baby. mmg teruja kalo ia hasil dari kasih syg, kan??

    Bg akak...yg mak hang ckp KETIGA tu akak sgt2 setuju. Sbb akak ada pengalaman 2 orang anak lelaki dan sorang anak pempuan. Bkn tgk pengalaman akak jer...tp pengalaman adik2 ipar akak...hehe

    ReplyDelete
  16. opps,
    nk jawab yg hang komen kat entry pangkor akak tu..
    pangkor tu dh pulau ler, dek..Pulau pangkor...ngee
    Naik feri dari Lumut. Ada 2 terminal. Terminal kat bandar Lumut dan di Marina Island..
    Skang ni pangkor pun dh buat sewa kete selain sewa motor dan mountain bike, hehe..

    ReplyDelete
  17. emmm.... baby perempuan kot? hihi....

    ReplyDelete
  18. I tak reti la bab2 agak-mengagak ni, banyak sangat kata2 orang yg macam kalau wife kurang seri, sebab baby girl ambik hormon2 dia la sumer. tapi wife kau canik berseri jer aku tengok, and tendency dia pilih baju gugirl tu pulak, can be a girl jugak. Aku pilih boy. hahahha

    ReplyDelete
  19. takpe la kan baby boy atau girl..yg penting, ibu sihat dan anak pon sihat :)

    ReplyDelete
  20. tak reti nak main teka-teka ni. huhu. semoga ibu dan bayi sihat. tak lupa juga bapa bayi. opah dan atok sekali....pok amai-amai ya tokkk. hehe. comel atok.

    ReplyDelete
  21. x kisah mana2 bro..janji sihat dan selamat hendaknya

    ReplyDelete
  22. kalau ikut penagalaman aku melihat wanita2 yang mengandung ini .Pendapat ketiga tu memang selalu betul!!

    isteri kau yang kanan tu ker..hehehhe

    ReplyDelete
  23. comel2 semua..xsabar nak tgk baby tok lahir.. =) hehe

    ReplyDelete
  24. teka je lah ek

    baby boy

    sebab kalau teringin baby girl mesti dapat baby boy. hehe

    suka hati hana je kan..

    ReplyDelete
  25. kembar kot tok,..laki pompuan, sepasang,..ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  26. Twin kot!! senang sikit,..haha.. yang girl kawan dengan maknya,..yang baby boy bergusti dengan papanya..huarghhh... :)

    ReplyDelete
  27. hang nak tau anak laki atau pompuan
    k.el ada jadual nk dptkan anak lelaki or perempuan..berdasarkan 3org anak k.el tu mmg betullah..allahualam..kebetulan kot..lau nak bg email..nti gua send..

    ReplyDelete
  28. Pandangan saya kabur...

    Ala ko tengok perangai bini ko tiap ari dah boleh tau.

    Kalau manjang bersolek, rajin basuh pinggan mangkuk, lipat kain baju;

    pastu bandingkan:

    Kalau dressing capai apa yang patut je, tak berapa pedulik kat kain baju dan pinggan mangkuk; hatta nak sidai baju pun bermalas-malas...

    haaa lu da boleh agak...

    apa pun selamat menimang cahaya mata :)

    ReplyDelete
  29. aku rasa baby kau comel sbb ikut muka bini kau..

    ReplyDelete
  30. de la mas prnah dengar, slalunya akan terbalik..juz wait n c je la time check nanti.hihihi

    ReplyDelete
  31. mana2 jantina pun ok janji sihat kan. amboi apa petua si isteri berseri macam anak dara

    ReplyDelete
  32. awalnya bro 5bulan dah beli brg baby! excited yer..hee jijah lom lagi..tunggu 6-7bulan baru beli :) patutlah afzal kata berat wife naik tengok pon dah tahu..hehee :) jijah insyaallah baby boy.. membuyut ke depan.. ahahaha :p

    ReplyDelete
  33. wah...dah start shopping ye......byk tu......

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com