Restoran Ana Ikan Bakar, Bangi Selangor.

10:57 AM


As salam,

This whole month aku sedikit bizi ngan program ISO makmal kitorang, tapi tak bermakna aku tak berkesempatan keluar bersama family. Memandangkan semua adik beradik aku balik bercuti, Jumaat malam hari tu kitorang decide Jalan-Jalan Cari Makan ke salah satu lokasi favourite kitorang iaitu Ana Ikan Bakar.

Actually restoran ni based kat Kuantan, Pahang. Ni cawangan terbarunya yang dikendalikan sendiri oleh kawan abah aku. Restoran ni macam biasa, macam kat Kuantan dulu.. sentiasa penuh dengan pengunjung. Ada macam2 jenis ikan dan menu disediakan. Sila datang awal sebab kalau lambat habislah jawabnya. Yang paling penting service dia pantas. Macam makan kat kedai mamak.

Antara menu feveret yang mesti dicuba adalah sotong celup tepung. Aku dah cuba restoran-restoran lain tapi sotong celup tepung kat sini memang awesome! Rangup. Untuk menu ikan bakar plak aku cadangkan ikan bakar sambal petai. Memang terangkat la sekali kicap dan air asam sebagai kuah cicahnya. Serius korang kena cuba makan kat sini. Abah aku plak feberet dia satar. Sini satarnya penuh ngan ikan, korang mesti puas hati.

sekitar perkarangan restoran

gambar-gambar yang terdapat di restoran tersebut

ambil gambar dulu sebelum menu-menu yang di pesan tiba

menu lala masak sambal. Sebungkus lala untuk 8 orang makan

menu lain yang aku pesan telur bungkus, kerabu mangga dan kangkung goreng belacan

okey ini ikan jenahak bakar bersama sambal petai. Aku sebenarnya nak pesan ikan aji-aji,
tapi malam tu habis plak. Tapi sedap gak jenahak ni

menu all-time-faveret.. sotong celup tepung. Aku rasa kalau datang sini order menu
ni je pun dah osem dah :D

Di sini aku sediakan peta lokasi restoran. Kalau korang guna highway Utara - Selatan (Kuala Lumpur - Seremban) sila keluar exit Bangi. Selepas tol, korang akan jumpa roundabout dan ambil pukul 9. Sejurus itu korang akan jumpa restoran Ana Ikan Bakar di sebelah kanan koraang, bersebelahan dengan Balai Bomba dan berhadapan dengan kilang Sony.

Jom datang bawak family. Sesekali ubah selera apa salahnya kan. Harga yang ditawarkan sangan berbaloi. Selamat menjamu selera la ye :)





You Might Also Like

12 comments

  1. pernah makan sini.. tp ritu lalu nmpk takdak..

    skrg ada lagi ke..??

    br ek ni..??

    sotong ok. yg lain ok..??

    ada awek jg tak..??


    ehhh.. tak byk tanya kan..?? ;p

    ReplyDelete
  2. Eh eh..
    Sampi kt sna dh cawangan.
    Kt kuantan ni mmg ujung minggu full kdai dia.

    ReplyDelete
  3. akak rasa pernah makan kalau zal kata ada kat kuantan,tapi memang kat kuantan terkenal dengan ikan bakar ni,terlalu banyak pilihan...dah ada dekat,tak payah pergi jauh kan..

    ReplyDelete
  4. dah lama jugak tak makan ikan bakar kat restorant ni..patut cuba ni kan.

    ReplyDelete
  5. pernah sekali je buka puasa kt sini. sedap seperti yg dikata tu la.

    ReplyDelete
  6. mahal tak? dekat dah tu.. licha duduk putrajaya. hehe

    ReplyDelete
  7. tengok tempat pun zaza suka... fuh menu dia... betul2 tangkap leleh... hihihih :D lala... yum..belanja tok.. haha

    ReplyDelete
  8. pernah p yg kat kuantan je....yg kat bangi blm pernah terjah lagi...best yg mcm kat kuantan tak? sata dia sedap tak?

    ReplyDelete