'> Lawak Demi Semangat Kesukanan | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Wednesday, April 2, 2014

Lawak Demi Semangat Kesukanan

As salam,

"Abang cuba tengok tu bla bla bla~", kata wife aku

Aku pun dengar tapi tak beri sebarang respon. Tak paham sebenarnya apa yang dia cakap. Lagipun aku drive. Aku tengok dia dah mencebik.

"Eh nape plak ni?", aku blur.

"Abang.. ayang buat lawak la tadi"

Ok aku faham. Aku suruh dia ceritakan balik apa yang dia cakap tadi. Sebaik dia habis cakap, walaupun aku tak paham sepatah haram dia cakap.. aku terus bantai gelak berdekah2. Kalau nak dapatkan efek lebih, pakejkan sekali tepuk lantai atau dalam situasi aku tepuk2 stereng atau picit2 perut tanda tak tahan gelak sangat.

Nampak tak? Nampak tak permainan yang aku cuba tunjukkan

Walaupun isteri kita tak reti melawak mana tapi cara di atas amat berkesan bagi memberi semangat untuknya terus melawak lagi di masa2 hadapan.

Mungkin dia mampu menjuarai pentas Raja Lawak.. sape tau :P




P/s : Lawak bini aku sudah semakin maju. Lepas ni boleh la perform
        kat majlis hari jadi mahupun kenduri doa selamat jiran2 berhampiran

9 comments:

  1. okey..aku dapt..
    kenapa laki aku tak nak tulis blog..
    okey aku faham..
    faham dah..
    emm

    ReplyDelete
  2. Pesen lawak laki bini.. tak boleh nak praktikkan lagi.. tunggu setahun lagi. opss..!

    ReplyDelete
  3. salam. huhuhhuu..so funny pic tu :D
    wanita melayu terakhir ke apa tu haha

    ReplyDelete
  4. adoi.. kelakar gambar tu.. xpe lah kan. isteri buat lawak pun nk hiburkan hati suami ..

    ReplyDelete
  5. agak2 bila boleh dibuka untuk tempahan..:p

    ReplyDelete
  6. kesian puan bini. hahaha

    kena banyak berguru dengan tok lagi tuuuu

    ReplyDelete
  7. kalo macam tu tak lama lg boleh ajdi retisss..tapi tang gmbr tu memang lawak lah..hahahah

    ReplyDelete
  8. engko niiiiiii,ngusik bini no.1..haha

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com