'> Tips Mudah : Cara Hilangkan Kabut Pada Lampu Kereta | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Friday, July 4, 2014

Tips Mudah : Cara Hilangkan Kabut Pada Lampu Kereta


As salam,

Bila usia kereta semakin bertambah, semuanya perlu diganti.. termasuklah lampu kereta walaupun masih berfungsi. Ini kerana terbentuk satu lapisan kabut pada lampu tersebut. Nak keluar duit, sayang. Ada je produk di luar sana untuk mengatasi masalah ni. Boleh tahan harganya..



Apa yang aku nak kongsikan di sini cara mudah dan lebih jimat untuk mengembalikan lampu kereta kepada keadaan asal. Sila guna UBAT GIGI! Sapukan ubat gigi pada permukaan lampu, gosok menggunakan kain ke serata permukaan dan bilas dengan air. Mudah kan? Err tapi sebelum tu pastikan semua ahli keluarga korang dah siap gosok gigi dulu :P

Selamat mencuba :)

10 comments:

  1. Waaa bagus ni .. nak try jap lagi

    ReplyDelete
  2. wah, tak pernah tau ada cara cengini. lain kali bole praktik kan

    ReplyDelete
  3. tip yg mdah dan murah, bagus ni utk yg ada kreta, nk try keta pun xda,;)

    ReplyDelete
  4. Post yang menarik. Terima kasih kongsi. Jangan lupa singgah artikel terbaru saya 4 Langkah mudah untuk 1 juta backlinks Tingkatkan dan gandakan traffic di blog anda

    ReplyDelete
  5. macam lampu baru dah ni..thanks share

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com