'> #SILENTMODE | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Wednesday, January 7, 2015

#SILENTMODE


Bismillah,

Tahun baru aku diuji dengan demam. Sakit sakit badan, hilang selera makan, sakit sendi, rasa mual dan demam mengejut. Aku bajet denggi. Kalau diikutkan ini kali ke 3 aku kena.

Isnin demam teruk, Selasa demam kebah tapi simptom-simptom lain masih kekal. Pagi tadi puan isteri minta aku ke hospital. Dia risau sebab makcik abang ipar dia baru meninggal akibat denggi pagi tadi. Innalillah.

Atas inisiatif sendiri dan rasa kebertanggungjawaban ke atas tanggungan yang masih terpikul di bahu, petang ni aku pergi hospital untuk beri sampel darah. Aku harap takde apa-apa. Harap hanya demam biasa. Doakan yang terbaik sahaja lah ye.

aku sering disalah tafsir sebagai power ranger kuning


Puan isteri sempat berseloroh..

"Bukan pembawakan budak kot.. sebab ayang kan 'cuti'"

Aisehmen lawak spesis cenggini la yang membawa kumpulan Virus ke bottom 3 minggu lepas.

"Hahaha klakau peringkat daerah!!", aku pun gelak amik hati



P/s : Err tak boleh ke jarum suntikan diganti dengan straw air kotak dutch lady?
        Nampak lebih mesra kekanak kot?

16 comments:

  1. En suami sy baru baik denggi selepas 7 hari demam. mmg mujarab kesan sup ketam. cubalah. seekor saja pun dah nampak kesannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. denggi memang demam ye?kalau tak demam tapi simptom2 lain ada acane ye?

      Delete
  2. Aisehmen lawak spesis cenggini la yang membawa kumpulan Virus ke bottom 3 minggu lepas.

    "Hahaha klakau peringkat daerah!!"

    hahahahahaaaa..... :) :) :)
    suka..suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha gelak.. gelak jugak, jangan lupa undi saya untuk Raja Lawak ye.

      (bang, bungkus sirap ikat tepi ais lapan ketoi straw lebih ye!) --> tagline saya

      Delete
  3. alolololo get well soon tokk :*
    aku salah tafsir ko sebagai teletubbies kuning, hihihi comel!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tengah recover nih roxx. teletubbies pon comel, pandai betul ko bandingkan kecomelan teletubbies ngan aku huhu

      Delete
  4. maksud ko, jarum suntikan tu sebesar straw air kotak stoberi tu dicucuk pada badan? Lagi ngeri. Get well soon ye afzal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin sebab straw air kotak, jadi bebudak kurang takutnya. lagi2 bila darah tak diambil menggunakan picagari.. tapi disedut guna mulut :P

      Delete
  5. Hehe.takut jarum jugakkk si Afzal ni.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya takut jarum kalau dia cucuk saya :)

      Delete
  6. eleh!dia cocok sikit je..
    tau tak..orang mengandung 3,4 kali kena cocok ambik darah tau..
    demam kalau kena aircond lagi lambat sihat.cer mandi air terjun ok la tu..
    tu pun kalau bukan denggi la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia cocok sikit je kak tapi kalau 1 kali cocok, 1 vein?alahai seriaunya. Seyes ke bab mandi air terjun tu kak?saya baru tau nih. ke akak kencing saya ni?

      Delete
  7. Sama .. Tapi deno since bulan disember asyik dmm on and off.. Risau jgk SLE flare.. harap2 tak la... Btw speedy recovery bro :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke deno?get well soon ye. So amcm ngan SLE? lama tak dengar citer pasal deno

      Delete
  8. baru nak kesian, tp tergelak baca ayat last tu - straw air kotak? hahaha
    penakut kena cucuk rupanya yer hehe

    ReplyDelete
  9. dah okay ke sekarang afzal..memang bahaya kalau demam tak elok² ni.memang kena jumpa doktor la kena check apa yang patut..kena amek sample darah tu memang biasa rasanya kalau suspect..adeshh kalau ganti ngan straw dah boleh sediakan gelas buat minum gitu..hahaha..amboi ayat dia boombastic kelakar..haha

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com