Blog Sihatimerahjambu

Influence The Others

2:33 PM


Bismillah,

Ada seorang kawan asyik merungut pasal bos dia. Bos dia busuk hati, suka menyusahkan dia, tak suka tengok dia senang, ada je kesalahannya pada mata dia, kedekut markah, cakap depan lain.. belakang lain, suka memburuk-burukkan dia di hadapan staf lain, bila bos dia buat salah hukumnya harus.. tapi bila orang lain buat kesalahan yang sama dia jatuhkan hukum haram and so on.

"Apa perlu aku buat kalau ada bos macam ni?", tanya dia.

Ada yang cadang buat surat layang, ada yang suruh pulaukan.. yang suruh pancitkan tayar kereta pun ada. But someone step forward and give a damn deep answer.




"Nak tak nak kau kena jadi bos. Bos kepada bos kepada bos bos dia. Dengan kata lain bapak segala bos!"

Yeah indeed.

Jika kita tak mampu nak ubah orang lain, terpaksa lah kita ubah diri kita sendiri. Ye tak?



You Might Also Like

4 comments

  1. hmmm..biasalah 2,BOSS..tgh landing atas angin,2 yg kdg angkuh x bertempat 2.kita pekerja pn kdg kala kena check diri juga,kalu silap kita,kita kena sentiasa perbaiki mutu kerja atau sikap kita tp kalu mmg dh jenis bos kita mmg jenis haprakk,semboq kaw2 terus kasi dia ingat smpi tua..dlu sy pn kerja mkn gaji,mcm2 bos sy dh jumpa,skrg sy pula dh jadi BOSS,haha ..ALAHAI BOS(mati esok tempat sama jugak).AYUH BANGUN KITA SEMUA WARGA MELAYU ISLAM MENUJU PUNCAK KEJAYAAN DUNIA AKHRIAT,CANTAS SEGALA KEZALIMAN,TEGAKKAN KEBENARAN..

    ReplyDelete