Pakej Percutian Lengkap Sabah


Bismillah,

Best weh dapat pergi Sabah hari tu. Aku pergi berlima ngan kawan-kawan aku yang lain. Actually plan last minit je pun. Kalau nak arrange sendiri aku rasa hujung tahun baru boleh pergi kot. Aku try contact kawan aku kat Sabah, dia bagi contact Daeng Travel & Tours kat sana. Yang bestnya semua disiapkan oleh Daeng Travel & Tours tersebut. Dari tempat tiket penerbangan, transport di sana, penginapan, makanan, tempat-tempat menarik di Sabah semua dorang settlekan. Korang hanya sediakan duit dan bawa diri je. Senang banyak kami. 


Tiket penerbangan pergi dan balik, kami ambil Malindo Air. Antara lokasi-lokasi menarik yang kami kunjungi sewaktu di sabah adalah seperti : 

πŸ”˜ DESA Dairy Farm, Kundasang

πŸ”˜ H. Benjamin Residence, Kundasang

πŸ”˜ Kundasang War Memorial Park

πŸ”˜ Bombon Kg Marakau, Ranau

πŸ”˜ Ranau Rabbit Farm Kg Kigiok, Ranau

πŸ”˜ Kinabalu Park, Ranau

πŸ”˜ Jambatan Tamparuli

πŸ”˜ Kilang Kopi Fatt Choi

πŸ”˜ Muzium Antanom, Tenom

πŸ”˜ Yong Farmstay, Tenom

πŸ”˜Kelip-kelip @ Anjung Peranginan Kg Seri Serbang,  Bongawan (including dinner)

πŸ”˜ Pulau Mari Mari Sepanggar, Kota Kinabalu

πŸ”˜ Pasar Filipina, Kota Kinabalu

πŸ”˜ Bandar Tawau

πŸ”˜Pulau Bohey Dulang, Pulau Mantabuan, Pulau Sibuan di Semporna (incuding lunch)

πŸ”˜ Pasar UTC Tawau

πŸ”˜ Teck Guan Cocoa Village, Tawau (including lunch)


Tu baru lokasi menarik di Sabah ye. Selain daripada itu, pakej Daeng Travel & Tours yang kami ambil ni meliputi tempat-tempat makan yang best dan sedap. Almaklumlah masuk tempat orang kan, mesti la nak cuba menu-menu baru yang belum pernah kita cuba sebelum ni. Antaranya tempat-tempat makan yang boleh korang cuba sekiranya ke Sabah adalah : 


▶️ Aiskrim Yogurt Susu Lembu
Lokasi : DESA Dairy Farm, Kundasang

▶️ Nasi Panggang Ayam Panggang Kicap
Restoran : Warung Bandung, Kota Kinabalu

▶️ Mee Tauhu
Restoran : Restoran Mee Tauhu Plaza Damai, Tawau 

▶️ Berobbok, Kapurung, Pisang Penyek, Air Mango Sago
Restoran : One Bucks Cafe, Eastern Plaza Tawau

▶️ Sayap Ayam Madu
Restoran : Sayap Ayam Madu Wak Ali, Kundasang

▶️ Hot Coffee, Ice Blended, Cakes
Restoran : TFC Coffee, Tenom

▶️ Nasi Ayam Wangi
Restoran : Wangi Chicken Rice

▶️ Nasi Ayam 3 Rasa
Restoran : Restoran Rahmat 2

▶️ Coto Markasar, Nasi Kuning
Restoran : Rumah Makan Coto Makassar Asli Cyber City, Kepayan KK

▶️ Yam Yam, Seafood
Restoran : Restoran Lepak Santai, Tawau 

▶️ Nasi Lalap, Lato-lato, Kima, Landak Laut
Restoran : Restoran Kampungku, Semporna

▶️ Makanan Laut (seafood)
Restoran Warisan Tampi Tampi Semporna

Dan hotel-hotel yang kami stay sepanjang trip kami ke Sabah adalah :


♥️ Di Sini Hotel, Kota Kinabalu
♥️ Heritage Hotel, Tawau
♥️ The Cottage Hotel, Kundasang

Manakala perjalanan kami dari satu lokasi ke satu lokasi menggunakan transport yang disediakan seperti yang ada di dalam pakej mereka seperti Vellfire, Toyota Vios dan Perodua Bezza.


Actually kalau korang nak customade pakej pun boleh. Mana lah tau kan korang nak pakej bajet, so dorang akan setup pakej yang kena dengan bajet korang. Mungkin ada tempat-tempat yang korang tak nak pergi, boleh diganti ngan tempat-tempat lain. Kot la ada port makan best ke atau nak stay kat hotel lain atau homestay, just inform je dorang. Dorang boleh arrange kan. Senang kerja kita.

So kalau korang plan nak bercuti ke Sabah dalam masa terdekat ni atau perlukan kereta sewa murah sekitar Sabah, boleh roger Daeng Travel & Tours ye.


Daeng Travel & Tours
Lot 32-2, Blok E, 1st Floor,
Kepayan Perdana Commercial Centre,
88300 Kota Kinabalu,
Sabah

Contact
010-6697102 (Cik Ezza)
010-3927102 (Cik Effa)
+6088-213494 (Office)

0 Comments