Pasangan Kaki Pow : Agak2 La Weh !!

10:28 AM

Assalamualaikum.


Sebelum aku mengomel dengan lebih panjang, meh aku nak ajak korang layan perbualan antara boyfie-girlfie di bawah


SITUASI A :

Girlfie : Kanda2..
Boyfie : Ye dinda2..
Girlfie : Penat la kita tawaf Mid Vellu nih. Melecet kaki dinda. 
Agaknya nak kena tukar kasut baru kot??
Boyfie : Eh2 kaki dinda ni macam tetau je nak melecet time kanda dapat gaji kan??
Girlfie : Ala kanda ni. Tapi kan kanda, kalau kanda belikan dinda kasut baru,
nak kena matching sama ngan baju.Kan?Kan?
Boyfie : Haah, bijak kepala hotak berjambul dinda ni kan?kan?

SITUASI B :

Boyfie : Honey2
Girlfie : Ye baby..
Boyfie : I nak pinjam duit u boleh?
Girlfie : Aik nak pinjam lagi? Dua hari lepas kan i dah bagi?
Boyfie : Ala baby ni mincik tau. Duit tu i buat modified kete..
tambah jamban kat seat blakang, yang ni plak i ingat nak tukar enjin 
kete ngan enjin honda EX5 VTec Turbo 2.0. Lagipun semalam kita keluar, 
i banyak banje u makan kan??
Girlfie : Aik? U banje i makan cendol je pon??


Haha amacam ada nampak tak hint2 yang cuba aku ketengahkan? Korang rasa macamana kalau pasangan korang tu kaki pow. Aku mention kat sini, pasangan2 bercinta ye, loving2 kapel.. tak termasuk pasangan suami isteri yang sememangnya berhak ke atas satu sama lain. Pasangan korang macamtu ke?

Bila hati sudah sayang.. apa2 pun dikongsi bersama..ye tak? Lagi2 bab duit. Bukan ape, kita dah lah ngan masalah kita..pastu nak handle masalah pasangan plak. Abis tu tak sampai tengah bulan duit abis tak tau kemana. Kita plak jenis yang murah hati..sian plak tengok pasangan buat muka toya..macam teletubbies tak cukup zat. Time nak meminjam tu pulak..ntah datang mana, macam2 cerita dia buat. Nenek nak kawen la, tenggiling nak beranak la, kereta rosak, baju koyak, purse hilang, kad bank kena telan, bayar saman.. dan2 tu gak ada yang ngaku kena penyakit kronik, memerlukan pemeriksaan hospital dengan segera. Wadehel!! Selama ni idop sihat walafiat je aku tengok!

Si lelaki sibuk ngan nak betul moto kete, nak pinjam beli rokok la..manakala yang perempuannya mintak bear2, setiap hari..hari jadi dia. Minta baju kasut, mekap, perfume, aksesori wanita. Benda2 ni memang takleh lari dalam kehidupan kedua2 jenis pasangan nih. Kalau tak bagi, nangis, mintak putus, merajuk tak nak angkat kol, ugut bunuh diri.. walhal tak ditunaikan permintaan dia beli lip gloss je!!

Yang tak tahannye..betul2 time gaji tu dia datang menagih simpati atau lepas dapat PTPTN. Ayat bukan main tak hengat..ayat paling manis. Kalau orang lain dengar leh kena kencing manis tau! Tapi bila time kita ada masalah memerlukan pertolongan, perghh siap marah2.. kata kita tak pandai berjimat. Boros memanjang.. tak macam dia yang suka saving konon!! Hahaha. So korang rasa pasangan korang macam tu ke?

Memang betul setiap orang ada masalah tersendiri. Bila korang berpasangan, agak2 la nak buat macam tu. Kalau pasangan korang memang cop duit tarahal. Ni pasangan korang pun kais pagi makan petang.. tak kesian ke? Takde istilah duit dia..duit aku, duit aku..duit aku ye. Aku kalau dapat pasangan macamtu, aku flying kick je. Hehe. Meh sini aku nak pesan, belum tentu pasangan korang tu akan jadi suami mahupun isteri korang suatu hari nanti :) Sendiri la mau ingat ye!

You Might Also Like

50 comments

  1. duit tu hal dunia..tapi duit jugak penting tpi jngan buta dengan duit

    ReplyDelete
  2. kerana sayang diduit-duitkan..hehe..

    memang wujud pasangan kaki pow ni!

    hati2 dijalan cinta..boleh??

    ReplyDelete
  3. takleh blah ayat dialog tu..hehehe andai je mencukur..kiki

    ReplyDelete
  4. cik pha - betol..tapi melampau la mengepow camtu kan?

    AIEN NOT ALIEN - amboi2 bukan hati2 dijalan raya ke?haha

    Eddy Fee - haha tu dialog contoh je :)

    ReplyDelete
  5. huh naseb baek lah saya tak terasa. =D

    ReplyDelete
  6. mincik??wekk..geli tekak bile bace..haha..
    pow topup je xpe kan?haha <<budak selalu pow topup

    ReplyDelete
  7. minta dijauhkan dari pasangan camtu...tak mungkin nak dijadikan calon suami kalau time dating pun dah tak cukup duit...kalau kawin nak makan pasir ke? hahaha

    ReplyDelete
  8. haha..xtau..hrpnye xlah cmtu..huhu

    ReplyDelete
  9. ni dialog sdiri ke...hehehehe
    kdg2 tu kita leka ngan ape yg diminta oleh boyfie/girfie..almaklumlah ms kapel semuanya indah belaka so beware lah pd psgan korg tu eh..bc n3 ni baik2 hahahaha

    ReplyDelete
  10. Biasela kalo pasangan mcm 2..mmg ader..sdgkan makcik dh tue pon ader bf yg mude yg suker kikis duet kn..
    kalo aieN jd mcm 2, aieN akan mx duet drpd dier balek..balas mmbalas..bhye xagak2???..hehe...

    ReplyDelete
  11. HAHAH ..okes,time utk komen..err,pasgan kaki cukur ? wathefish ! nsa kalo dah bau2 org nak kikis 2,memang awal2 say bye2 la..

    ReplyDelete
  12. huahuahua...i luv This Entry..! beware boys n gurls, kalau pasangan anda mcm ni, bg flying kick than blah aje. =P

    ReplyDelete
  13. Yana kalo dpt bf kaki pow
    Mmg campak dlm laut jer

    HAHAHA

    ReplyDelete
  14. Fathiah Hamim - haha kenapa nak terasa?ngeh3 :P sikit pon tak? :P

    chae ra - pow topup?pow tetap pow.nak kena masuk isi ni dlm entry ke?hehe

    puteri kasih - wah2 so kena la cari lelaki ber'uang' :P

    ChaCha - insyaAllah harap2nya macam tu la ye wak :)

    el - takde la.mana de dialog sendirik.hehe.Yup time chenta semuanya indah :)

    Aien Najwa - haha balas membalas ye?Hmm memang sangat bahaya ngan si pembalas dendam mcm awk ni :P

    misspurple - tu kalau awal2 nisa tau, kalau dah tengah2?dah tangkap cintan amacam?

    aiNa yaZiD - SAYA JE LEH BAGI FLYING KICK..awak tak leh.awak pakai kain tu.haha

    CikYana(".) - campak yana jangan tak campak :P

    ReplyDelete
  15. pasangan jenis mcmtu memang tak tahan lama...masa kita ada duit memang lekat kat kita..masa pokai sori ler...

    ReplyDelete
  16. yup2....kita stuju sgt2 lor ngan statemnt awk y last tu....=)

    ReplyDelete
  17. minta djauhkan dr jd mcm tu & dpt psngan yg camtu.. wtpe nak berabis kat org yg belum tentu jd milik kita.. baik simpan utk anak cucu nanti..keh3

    ReplyDelete
  18. zaman sekarang suke duit jer kan...so jd single lg snang uhhuhuh

    ReplyDelete
  19. waw cit..never see u like this..>.<''..whats wrong??it happens to u meyh?

    ReplyDelete
  20. ish2...dhsyat tol..huhu..klu skali2 nk wat mcm 2 xpela tp klu slalu mmg mlmpau la..pttnyer bila a bkapel kene la ade give n take ia x?

    ReplyDelete
  21. kalau ber'uang...saya cari teddy bear je :P

    ReplyDelete
  22. hahaha...okay, sy wakilkan awk untk m'flying kick si pisau cukur ni. =P

    ReplyDelete
  23. kebyakan pasangan sekrg
    mmg bermotipkan nak pow je pun...
    ade pun yg btul2 ikhlas
    mungkin dalam 30% je...^^

    ReplyDelete
  24. wakakakakaka..=D lawak la pulak..huhuhu..
    aieN akan bagi dier mkn kasot tumit tinggi 1o Inci la aper lagi..=P

    ReplyDelete
  25. abg afzal pengalaman eh? taktau lah napa ekin gelak je baca menda ni.ahahha.. tapi tak patut a mitak2 duit, couple je pun.. bek putus !!

    ReplyDelete
  26. Khairil - haah betul tu bro,aku fikir macam tu gak.tapi alhamdulillah aku belum pernah terkena lagi :) mintak2 la dijauhkan

    wan azie - statement last?oo ok sy pon sokong :P

    jehanfrhin - hehe awk nak simpan ke anak cucu?simpan untuk diri sendiri udah la kot.haha

    Dayang Nur Syuhada - semmpuuuttttt!!hehe

    Diya Lolipop - la nape nak jadi single?tak baik niat macamtu

    cik bulan - tak de pape.saje je berkongsi pengalaman kengkawan :) cit tak pernak alami lagi :)

    Aizawa gurl - ha betol2.give and take.kalau sekali sekala mintak tolong tu,haruslah dibantu.ni asyik pakat mintak je..tu mengikis namanya

    puteri kasih - awk beli ber'uang' pon, beli sendirik atau pow bf?hehe

    aiNa yaZiD - hehe taknak la flying kick orang.di-flying kiss bisa ajaaa..haha

    Shamsudin Amin - haha giler kentang siap bagi percentage lagi tu :) haah sekarang ni kapel kebanyakannya macamtu la.ai mintak2 la dijauhkan

    Aien Najwa - bagi makan kasut tumit tinggi 10inci?kasut raya ke tu?kalau dia lagi tapak tangan macamana?hehe

    EKIN - takde pon kin,pengalaman kengkawan je ni pon.kalau sesekali mintak tolong bab kewangan takpe kot..kalau selalu rasa tak bagus la

    ReplyDelete
  27. macam kisah benar jer ni bro.....kih kih kih. aku kalau dah tau dia kaki pau aku blah jr...kecuali laaa dia macam lisa surihani tu aku fikir 2 kali laaa...

    ReplyDelete
  28. pang !!!! hamek kaw, saket nyer pp aku kene..hehe..=)
    kalo dier bg tgn, kiter bg kaki la..bg senak perot dier !!! haha..

    ReplyDelete
  29. pernah kene gak dulu..
    first2 kesian gak..
    lama2, rasa cam nak kene sepak je..
    haha..

    ReplyDelete
  30. +Cool?.
    True story ke ni?Lol!Kalau dah dpt tahu pisau cukup baik blah sebelum anda meresakan kerugian yg teramat :D

    ReplyDelete
  31. harrazdani - haha oo kiranya macam lisasurihani tu ada pengecualian ye?hahampeh

    Aien Najwa - amboi tak padan ngan kecik.saya rasa kalau dia bagi tangan..berbuih kot mulut awak yu aien.hehe

    hatikubaik - lan aku rasa ko kena try-test dulu la.tgk2 ko yang cukur dia kan?kan?haha

    =d= - bila awak kesian, macamana awak nak mintak break up ngn dia?

    Acid+ - heh bukan la.aku blom pernah ada pengalaman lagi :)

    ReplyDelete
  32. xshuker taw mintak2 ni..mencik3

    haha..

    sapa2 berani paw, wa chiao leher dia.


    (reka sendiri ye drama tu? auuu, manja!)

    ReplyDelete
  33. ouh nasib baik laki den tak cekup duit den.haha :P

    ReplyDelete
  34. Rain - haha kompom la reka sendirik :) ada potensi jadi pengarah terbaek tak?haha

    Milo - laki awk tak cekup det awak..awk ada cekup det dia tak?haha

    ReplyDelete
  35. botak kepala dpat couple macam nie... hahhahahhaaa...(jom klik)

    ReplyDelete
  36. hamboi...! flying kiss bisa aje, flying kcik enggak bisa..? hahaha. mintak simpang laa dari jumpa org macam nih.

    ReplyDelete
  37. kotak mancis - aku takde kapel pon dah botak kepala.haha

    aiNa yaZiD - yela jumpa yang baik2 je kan?kan?

    ReplyDelete
  38. ye iye laa.. kalau jumpa yang kureng baik, itu namanya coBaaan! duGaan! =)

    ReplyDelete
  39. agak-agak la weh...suka guna ayat ni..
    ermm mata duitan..
    pntang nmpak duit.

    ReplyDelete
  40. aiNa yaZiD - haah takpe2.semua tu bakal dijadikan pengalaman hidup :)

    farah wahida - haha suka gak guna ayat tu :) awak tak mata ber'uang' kan?kan?hehe

    ReplyDelete
  41. salam ziarah.. suka tauk nie.. seriously sara xsukakn kaki pow! mmg xsuka.. pape pon nk guna duit, xperlulah bermanis kata.. ckp straight to the point je, kn senang? then mkin di kasi pinjam mkin ligat la dia nk pow lg kn?

    ReplyDelete
  42. pisau cukur kowt.... tp besh gak kowt kalo jd pisau cukur ni.. hahaha

    ReplyDelete
  43. : wahaha !!! "ader statement sentap 2"..haha..erm,ya Allah..berilah aku kekuatan bile berdepan ngn org mcm nie..amin..

    ReplyDelete
  44. sy suka entry ini..hehe gud!! weee ;P

    ReplyDelete
  45. Haha..agak2 la nak jadi pemurah pun..orang mintak sedekah tepi jalan belambak..bek bg dy dapat pahala..huh..sape kaki pow ke kaki donat ke..mmg patut bg flying kick v2.0 xtra tendangan kungfu panda!!!

    ReplyDelete
  46. : Allah anugerahkan kita akal, dapat fikir dengan sihat maka kita sendiri tahu mana yg patut dan mana yang tak patut.. Wasatiah tu la yang patut diamalkan, keperluan atau kehendak harus diselarikan dengan penggunaan dalam kehidupan.. pendapat den la,... :)

    ReplyDelete
  47. nak cari pasangan..sila elakkan mcm situasi tersebut... hanya menyusahkan..

    >> abg byk duit..abg cayang.. abg xde duit..abg melayang...

    haha~

    ReplyDelete
  48. sara zainol - ha tu la yg dibimbangkan.kalau kita mula bagi muka,takut nanti dia terbiasa mintak det dari kita :(

    hyz - awat?ko berminat nak jadik pisau cukur?hehe


    ♥Aien Najwa♥ - hehe.saya nak pow awk murtabak wiken ni boley?huhu

    Tieyha - hy tieyha.lama tak dengar citer.hehe maceh ye :)

    Cik Ice - tapi kalau kita niat nak sedekah,tetap diberi ganjaran pahala kan?cuma yg xbesnye..dalam jmlah yang bnyak la dorang pow.kalau bagi sedekah..ikut kemampuan kita je :)

    Sang Penulis - betul tu bro.aku sokong.dorang membelanjakan sesuatu bukan pada tempatnya.tidak meletakkan sesuatu pada tempatnya..kan zalim namanya tu :)

    C.M.A @ CikMoonAdnan - hehe like2 statement last tu.huhu :)

    ReplyDelete