5 Cara Terbaik Mengupas Kulit Telur Rebus!

10:15 AM


As salam,

Cara aku.. lalukan telur rebus tu pada air paip. Memang cepat la, tapi ada cara lain yang lebih cepat, mudah dan efektif nak aku kongsikan. Kalau korang mampu mempelajari teknik-teknik kat bawah ni.. mungkin korang boleh dipertimbangkan untuk mendapat anugerah dekan. Ehh??

CARA #1


CARA #2


CARA #3


CARA #4


CARA #5


Amacam? Aku tak pernah khatam semua cara di atas melainkan menggunakan cara #5 sebab keje aku tolong makankan je. Jarang aku nak kupas kulit telur kalau order nasi lemak kat kedai mamak.

Selamat mencuba kupas kulit telur :D

P/s : Kaedah yang boleh dipraktikkan tiap kali dapat telur kenduri kahwin :)

You Might Also Like

6 comments

  1. Salam Jumaat. .nak kupas telur pun ada mcm2 cara. .haha. . Anak akak penggemar telur rebus...haha

    ReplyDelete
  2. hebat lelaki ni..
    nak kupas telur pun cari internet..

    gurau2..hari jumaat tak boleh marah.

    ReplyDelete
  3. tutorial buka saletip tak de ke , hahaha

    ReplyDelete
  4. cara ke 4 dan ke 5 macam tak best je..macam dah selalu buat je..ehheh

    ReplyDelete
  5. goncang² dalam periuk tu paling senang kot..tapi kena make sure telur tu cukup masak la..kalau tak hancur terusss

    ReplyDelete